gastro postao
Slasni desert s narančom iz francuskih slastičarnica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 286
Nabujak
- 4 g jaje kokošje
- 0.50 šalica šećer, u prahu
- 0.25 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 5 kom piškote
- 2 žlica liker od naranče
- 0.50 žlica mljeveni cimet
Sirup
- 0.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
- 0.25 šalica marmelada od naranče
- 2 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
- 0.25 šalica šećer, u prahu
Priprema
- Stavite u dublju posudu žumanjke i šećer, sok od naranče i naribanu koricu. Smiksajte sve dok ne dobijete finu gustu kremu. Umutite unutra i smrvljene piškote te liker na bazi naranče.
- U posebnoj posudi umutite bjelanjke sve dok ne dobijete mekani snijeg. Prebacite u kremu od žumanjaka, pomiješajte, a potom podijelite u 4 do 6 nauljenih posuda za pečenje soufflea.
- Pecite u pećnici oko 15 minuta na temperaturi od oko 170 Celzijevih stupnjeva.
- Za izradu sirupa na laganoj vatri u lončiću miješajte sok od naranče, marmeladu, sok od limuna i šećer. Miješajte oko 5 minuta, procijedite kroz sito i odmah servirajte uz souffle jer se nakon što ga izvadite iz pećnice souffle vrlo brzo "opusti".