gastro postao
Ispod zlaćane korice krije se mekano i sočno pečeno meso
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1736
Potrebno vam je
- 2800 g puran (cijeli, prosjek)
- 150 g pureća jetra
- 2 žlica limunov sok
- 1 kom luk ,crveni
- 100 ml ulje suncokretovo
- 300 g mljeveno meso
- 100 g riža, polirana (ili brašno )
- 2 kom smokve, sušene
- 50 g pinjoli
- 1 kom jaje kokošje
- 150 g kesten
- sol
- svježe mljeveni papar
- klinčići
Priprema
- Očišćenu puricu izvana natrljajte solju, a iznutra solju i limunovim sokom.
- Na 3 žlice ulja propirjajte nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, usitnjena jetrica, opranu rižu i malo soli. Sve pirjajte 15-ak min pa ohladite. Začinite klinčićima i paprom pa umiješajte usitnjene kuhane kestene i smokve. Dodajte popečene pinjole i razmućeno jaje te dobro promiješajte.
- Nadjev možete još malo posoliti. Njime napunite puricu, otvore zatvorite čačkalicama i stavite je u lim za pečenje. Preostalo ulje zagrijte, prelijte pripremljenu puricu i pecite na 180°-200°c 3-4 sata.
Izvor Skuhatćute