Recepti 03. listopada 2014.

Nadjevena pečena purica

gastro postao gastro.24sata.hr
Ispod zlaćane korice krije se mekano i sočno pečeno meso

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1736

Potrebno vam je

  • 2800 g puran (cijeli, prosjek)
  • 150 g pureća jetra
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 300 g mljeveno meso
  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 2 kom smokve, sušene
  • 50 g pinjoli
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g kesten
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • klinčići

Priprema

  1. Očišćenu puricu izvana natrljajte solju, a iznutra solju i limunovim sokom.
  2. Na 3 žlice ulja propirjajte nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, usitnjena jetrica, opranu rižu i malo soli. Sve pirjajte 15-ak min pa ohladite. Začinite klinčićima i paprom pa umiješajte usitnjene kuhane kestene i smokve. Dodajte popečene pinjole i razmućeno jaje te dobro promiješajte.
  3. Nadjev možete još malo posoliti. Njime napunite puricu, otvore zatvorite čačkalicama i stavite je u lim za pečenje. Preostalo ulje zagrijte, prelijte pripremljenu puricu i pecite na 180°-200°c 3-4 sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.