gastro postao
Ako želite baš jako lijepo ukrasiti vaš blagdanski stol, napravite gljive od puslica!
Ovi slasni mali kolačići mogu biti i vrlo dekorativan ukras blagdanskog stola. Jednostavne se izrađuju, a djeluju vrlo lijepo. Njima možete ukrasiti i druge kolače, poput primjerice torti. Djeca će ih sigurno obožavati! Za još bolji i realniji izgled, posipajte ih s malo kakao praha i ukrasite tamnom čokoladom.
Sastojci:
- 2 bjelanjka
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/2 šalice mljevenog šećera
- 100 g tamne čokolade
- Prstohvat mljevenog cimeta
- Kakao prah za posipavanje
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva
- Miksati bjelanjke na najmanjoj brzini oko minutu. Dodati prašak za pecivo i miksati na srednjoj brzini dok se ne počnu stvarati vrhovi. Postupno dodavati šećer i miksati još 5 minuta.
- Raširiti papir za pečenje i staviti smjesu u vrećicu za zamrzavanje, probušiti na donjem dijelu vrećice rupu na vrhu i kroz nju istisnuti smjesu na papir, praveći pritom parove - jednu puslicu s vrhom (stapka), jednu oblu (kapica)
- Peći puslice oko 1 1/2h, dok se sasvim ne posuše, no ne smiju potamniti
- Otopiti čokoladu u mikrovalnoj ili na pari i svaku kapicu donjim dijelom umočiti u čokoladu te zabosti dio s vrhom u sredinu donjeg dijela kapice - kako bi izgledalo poput male gljive
- Posipati kakao prahom