Recepti 24. prosinca 2016.

Najslađi Božić: Gljive od puslica

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite baš jako lijepo ukrasiti vaš blagdanski stol, napravite gljive od puslica!

Ovi slasni mali kolačići mogu biti i vrlo dekorativan ukras blagdanskog stola. Jednostavne se izrađuju, a djeluju vrlo lijepo. Njima možete ukrasiti i druge kolače, poput primjerice torti. Djeca će ih sigurno obožavati! Za još bolji i realniji izgled, posipajte ih s malo kakao praha i ukrasite tamnom čokoladom.

Sastojci:

  • 2 bjelanjka
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/2 šalice mljevenog šećera
  • 100 g tamne čokolade
  • Prstohvat mljevenog cimeta
  • Kakao prah za posipavanje

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva
  2. Miksati bjelanjke na najmanjoj brzini oko minutu. Dodati prašak za pecivo i miksati na srednjoj brzini dok se ne počnu stvarati vrhovi. Postupno dodavati šećer i miksati još 5 minuta.
  3. Raširiti papir za pečenje i staviti smjesu u vrećicu za zamrzavanje, probušiti na donjem dijelu vrećice rupu na vrhu i kroz nju istisnuti smjesu  na papir, praveći pritom parove - jednu puslicu s vrhom (stapka), jednu oblu (kapica)
  4. Peći puslice oko 1 1/2h, dok se sasvim ne posuše, no ne smiju potamniti
  5. Otopiti čokoladu u mikrovalnoj ili na pari i svaku kapicu donjim dijelom umočiti u čokoladu te zabosti dio s vrhom u sredinu donjeg dijela kapice - kako bi izgledalo poput male gljive
  6. Posipati kakao prahom

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.