Recepti Povrće 31. ožujka 2025.

Nakon piletine i tjestenine, stiže i Marry Me slanutak

Povrće
15 MIN
10 MIN
4
SREDNJE
marry me slanutak
Marry Me slanutak
foto: Dished by Kate/Pinterest
Marry Me slanutak nastavlja tamo gdje su Marry Me piletina i Marry me tjestenina stali - ukusan je, neodoljiv, savršeno kremast, ali i zdrav

Marry Me piletina bila je velika internet senzacija, a naslijedila ju je jednako fina Marry Me tjestenina. A sada stiže i Marry Me slanutak koji se kupa u ukusnom kremastom umaku. Marry Me slanutak je odlično vegetarijansko jelo, koje vrlo lako možeš pretvorit i u vegansko ako umjesto vrhnja za kuhanje i parmezana koristiš veganske inačice tih namirnica.

Zašto se u Marry Me slanutak dodaje soda bikarbona?

U Marry Me slanutak dodaje se soda bikarbona jer slanutak, kad ga izvadiš z konzerve, ima čvrstu, žvakastu teksturu koja se brzo gubi uz upotrebu minimalne količine sode bikarbone. Ovo je odličan trik koji možeš koristiti i u drugim jelima u koja ide slanutak.

marry me slanutak | Author: Dished by Kate/Pinterest Marry Me slanutak foto: Dished by Kate/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Marry Me slanutak
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Slanutak - kuhani 400 g
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Češnjak 2 režanj
  • Timijan 2 žličica
  • Slatka paprika (u prahu) 1 žličica
  • Soda bikarbona 0,13 žličica
  • Sušena rajčica 0,50 šalica
  • Vrhnje za kuhanje 125 ml
  • Voda 125 ml
  • Parmezan 30 g
  • Sol 0,50 žličica
  • Bosiljak 0,50 svežanj
  • Baguette 1 kom
Postupak
  1. Ocijedi slanutak iz konzerve i sačuvaj oko 125 ml tekućine od slanutka iz konzerve ili jednaku količinu vode od kuhanja slanutka, ako kod kuće kuhaš slanutak.


  2. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrij ulje te na njemu kratko poprži češnjak, dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj timijan i crvenu papriku i pržin dalje, uz miješanje, dok se ne sjedini i zamiriši, oko 30 sekundi.

    Dodaj slanutak i sodu bikarbonu i sve skupa izmiješaj. Umiješaj nasitno nasjeckane sušene rajčice, vrhnje, vodu, svježe naribani parmezan i 125 ml sačuvane vode od slanutka iz konzerve (ili vode od kuhanja slanutka ako koriđtiš slanutak koj kuhaš kod kuće). Posoli prema ukusu.


  3. Pust da sve skupa zakipi na srednjoj vatri, smanji vatru na srednje slabu i pusti da krčka, uz povremeno miješanje, dok se nezgusne, 5-6 minuta. Dosoli ako je potrebno.


  4. Pospi nastrganim svježim bosiljokom te posluži uz svježi hraskavi baguette.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

457 kcal

22 %

MASTI

26,00 g

36 %

KOLESTEROL

46,00 g

15 %

UH

33,00 g

12 %

PROTEINI

18,00 g

36 %

Marry Me slanutak najbolji je kad se posluži svježe kuhan, no ako ti ostane viša spremi ga u hladnjak i pojedi unutar 3 dana, naravno - podgrijan!

A evo i slavnih recepata za Marry Me piletinu i Marry Me tjesteninu...

marry me tjestenina s kozicama Možda vas zanima... Nakon Marry me piletine stiže nam Marry me tjestenina s kozicama Recepti Možda vas zanima... Marry me piletina - toliko fina da će dovesti do sudbonosnog pitanja Native sadržaj

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:24 31. Ožujak 2025.

    njammmm