Priprema domaćeg aromatiziranog maslaca je zaista jednostavna, a najbolji je dio što sve možeš u potpunosti prilagoditi svom ukusu.
U nastavku recept za najjednostavniju verziju s češnjakom i vlascem, ali ti se slobodno poigraj okusima. Možeš dodati pečeni češnjak, peršin, orašaste plodove, malo limunovog soka ili pak druge začine, poput ružmarina.
Posluži ga uz tostirani kruh, topla domaća peciva, komad mesa s grilla, kuhano povrće ili ga umiješaj ga u pire krumpir...
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
Priprema:
- Češnjak sitno nasjeckaj ili naribaj. Dobro promiješaj sve sastojke; imaj na umu da maslac treba biti sobne temperature.
- Razvuci plastičnu foliju pa rasporedi maslac. Zarolaj ga u kobasičicu i čuvaj u hladnjaku do dva tjedna.
Ako je to prevelika količina maslaca za tvoje potrebe, i nećeš ga stići potrošiti, stavi ga u zamrzivač. Može stajati dva do tri mjeseca.
Dobar tek!