Recepti 11. svibnja 2021.

Napravi doručak za manje od 10 minuta. Imamo recepte...

Čokoladni puding sa chia sjemenkama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremili smo ukusne doručke za one koji su uvijek u žurbi

Priprema doručka ti oduzima previše vremena i zbog toga ga često preskačeš? Što kažeš na ukusan doručak koje će te razveseliti i zasititi? Donosimo ti četiri ideje za doručak iz snova, za čiju ćeš pripremu trebati izdvojiti 5 do 10 minuta.... 

Čoko chia puding

Chia puding s kakaom idealan je za situacije kada si u žurbi jer ga samo trebaš izvaditi iz hladnjaka i poslužiti uz svježe voće, domaću granolu, kokos, oraščiće, komadiće tamne čokolade. Naravno, umjesto bademovog možeš iskoristiti kokosovo ili sojino mlijeko, a javorov sirup slobodno zamijeni medom.

Preporučujemo ti da napraviš veću količinu jer u hladnjaku može stajati tri do četiri dana. 

 

Možda vas zanima... Čoko chia puding - za one koji su uvijek u gužvi Recepti

 

 | Author: Shutterstock Chia puding; foto: foto: Shutterstock

Smoothie od banane, špinata i kakaa

Ni boja ni okus ovog smoothieja neće te razočarati! Nabavi kvalitetan kakao u prahu i napravi ukusan smoothie pun antioksidansa, osobito privlačan istinskim obožavateljima čokolade. U ovom receptu nema dodanih šećera, već su jedini izvor slatkog zrele banane, a umjesto kravljeg u pripremi se koristi nezaslađeno bademovo mlijeko. 

 

Možda vas zanima... Smoothie od banane, špinata i kakaa čisti je užitak Recepti

 

Brzinska krema od avokada

Ako u posudi s voćem imaš zreli avokado, ubaci ga u blender s medom i mlijekom i napravi jednostavnu, hranjivu i zasitnu kremu koja će dobro poslužiti kao doručak i međuobrok.  Sastojci su dostatni za jedno ili dva serviranja, ovisno o tvom apetitu i potrebama. Kremu možeš servirati u staklenim čašama, uz svježe bobičasto voće, nasjeckane bademe, čips od kokosa ili žlicu domaće granole. 

 

Možda vas zanima... Brzinska krema od avokada za dobro jutro Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Avokado puding; foto: foto: SHUTTERSTOCK

Topli sendvič s jabukama

Ovaj slastan doručak gotov je za desetak minuta, taman toliko koliko ti treba da skuhaš kavu i obaviš zadnje pripreme prije odlaska na posao. Navali dok je još topao, dok se sir rasteže, i uživaj u izvrsnoj kombinaciji.

 

Možda vas zanima... Topli sendvič s jabukom doručak je iz snova Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.