gastro postao
Mekana rolada od povrća, zanimljive boje i još boljeg okusa, jednostavno vas zove na vrtna druženja i zabave
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 493
Potrebno vam je
- 6 kom jaje kokošje
- 7 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 kom mrkva, crvena
- 200 g špinat
- 300 g feta sir
- 2 žlica ulje suncokretovo
- prašak za pecivo
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Odvojite žumanjke i bjelanjke. Ogulite mrkvu i kuhajte je dok dobro ne omekša. U blenderu je ispasirajte.
- Pomiješajte žumanjke sa solju i uljem. Uspite brašno i miksajte pa umiješajte mrkvu i prašak za pecivo. Istucite bjelanjke u snijeg i dodajte ga u smjesu s mrkvom miješajući.
- Izlijte smjesu u lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i poravnajte. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
- Ohladite biskvit pa ga zarolajte u vlažnu krpu. Izmiksajte sir i začinite paprom.
- Blanširajte špinat i ustinite ga. Pomiješajte sa sirom pa time nadjenite biskvit od mrkve. Ponovno zarolajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.
Izvor Skuhatćute