Recepti 13. listopada 2014.

Naranče punjene rižom

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka poslastica za istinske gurmane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 89

Potrebno vam je

  • 4 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 100 g riža, nepolirana
  • 50 g mladi luk
  • 1 kom paprika, zelena
  • 4 kom masline, crne
  • 1 prstohvat curry
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 1 žlica vinski ocat

Priprema

  1. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite je.
  2. Naranče operite, odrežite im poklopce pa žličicom pažljivo izdubite meso. Unutrašnjost naranči očistite od bijelih niti. Iz mesa odstranite koštice i tanke unutrašnje kožice. Narežite ga na komadiće i pomiješajte s nasjeckanim maslinama.
  3. Mladi luk operite i narežite na kolutiće. Papriku očistite od sjemenki i narežite na tanke rezance. Sve izmiješajte s rižom i prelijte mješavinom od ulja, octa, curryja i soli. Zdjelu poklopite i stavite je 15 min u hladnjak.
  4. Zatim sve još jednom promiješajte, napunite izdubljene naranče, a na vrh stavite nekoliko maslina.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.