gastro postao
Slatka poslastica za istinske gurmane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 89
Potrebno vam je
- 4 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 100 g riža, nepolirana
- 50 g mladi luk
- 1 kom paprika, zelena
- 4 kom masline, crne
- 1 prstohvat curry
- 2 dl ulje maslinovo
- 1 žlica vinski ocat
Priprema
- Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite je.
- Naranče operite, odrežite im poklopce pa žličicom pažljivo izdubite meso. Unutrašnjost naranči očistite od bijelih niti. Iz mesa odstranite koštice i tanke unutrašnje kožice. Narežite ga na komadiće i pomiješajte s nasjeckanim maslinama.
- Mladi luk operite i narežite na kolutiće. Papriku očistite od sjemenki i narežite na tanke rezance. Sve izmiješajte s rižom i prelijte mješavinom od ulja, octa, curryja i soli. Zdjelu poklopite i stavite je 15 min u hladnjak.
- Zatim sve još jednom promiješajte, napunite izdubljene naranče, a na vrh stavite nekoliko maslina.