Recepti 30. srpnja 2016.

Neodoljiv: Mousse od čokolade s borovnicama

Mousse od čokolade s borovnicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasna kombinacija moussea i umaka od borovnica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1621

Mousse

  • 8 dl sojino mlijeko
  • 200 g bijela čokolada
  • 200 g tamna čokolada
  • 3 žlica aru prah
  • 2 žlica agar-agar alge
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 100 g indijski oraščić
  • 1 dl agavin sirup
  • javorov sirup

Umak od borovnica

  • 200 g borovnice
  • 1 dl ječmeni slad
  • 1 dl agavin sirup

Priprema

  1. Za pripremu moussea, listiće alge agar-agar kuhajte u mlijeku 10 minuta.
  2. Razmutite aru prah u malo vode pa dodajte u mlijeko. Ostavite nekoliko sekundi na vatri pa ugasite vatru. Dodajte ekstrakt vanilije, agavin i javorov sirup. Prepolovite smjesu.
  3. U jednoj polovici razmutite crnu, a u drugoj bijelu čokoladu. Jednu pa drugu smjesu stavite u blender, dodajte polovice sojina šlaga i u smjesu s crnom čokoladom indijske oraščiće pa miksajte.
  4. U nauljeni kalup do polovice ulijte prvo jednu kremu, pa do vrha drugu. Ostavite da se ohladi. Izvadite prije posluživanja.
  5. Za umak od borovnica, polovicu količine borovnica dobro pomiješajte u blenderu. Zatim dodajte ostatak cijelih borovnica.
  6. Pomiješajte slad i agavin sirup pa zakuhajte. Kad zakipi mješavina, nastavite kuhati nekoliko minuta, pa umiješajte u borovnice.
  7. Prije posluživanja prelijte preko moussea.

Izvor "Preporuka chefa – vrhunski užici prirodne kuhinje", Tvrtka Šakote

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.