Recepti 06. travnja 2017.

Neodoljivo hrskavi trokutići s ricottom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzina i jednostavnost ono su što uz sjajan okus, odlikuje ove slastice!

Želite li dan započeti nečim slatkim i toplim, onda su upravo ovi sjajni trokutići prava stvar za vas!

Trebat će vam samo malo lisnatog tijesta, ricotta sira, malo šećera i kandirane naranče. Naravno, ova mirisna delicija probudit će i najveće spavalice, tako da ju možete pripremiti navečer, a ispeći ujutro za doručak.

Sastojci:

  • lisnato tijesto (oko 230 g)

  • 200 g ricotte

  • 65 g šećera

  • 1 jaje, razdvojiti bjelanjak i žumanjak

  • naribana korica limuna ili naranče

  • 30 g kandirane naranče

  • šećer u prahu za posipavanje

  • malo ruma

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Razvući tijesto i izrezati ga na 12 kvadrata
  3. Pomiješati ricottu, šećer, žumanjak, kandiranu naranču, koricu i rum
  4. Na svaki komad tijesta ravnomjerno podijeliti nadjev 
  5. Tijesto preklopiti tako da napravite trokut; vilicom utisnite rubove
  6. Razmutiti bjelanjak i premazati tijesto 
  7. Trokutiće slagati na lim obložen papirom za pečenje
  8. Peći oko 15 minuta, dok ne postanu zlatne boje
  9. Pečene trokutiće posipati šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.