gastro postao
Brzina i jednostavnost ono su što uz sjajan okus, odlikuje ove slastice!
Želite li dan započeti nečim slatkim i toplim, onda su upravo ovi sjajni trokutići prava stvar za vas!
Trebat će vam samo malo lisnatog tijesta, ricotta sira, malo šećera i kandirane naranče. Naravno, ova mirisna delicija probudit će i najveće spavalice, tako da ju možete pripremiti navečer, a ispeći ujutro za doručak.
Sastojci:
-
lisnato tijesto (oko 230 g)
-
200 g ricotte
-
65 g šećera
-
1 jaje, razdvojiti bjelanjak i žumanjak
-
naribana korica limuna ili naranče
-
30 g kandirane naranče
-
šećer u prahu za posipavanje
-
malo ruma
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Razvući tijesto i izrezati ga na 12 kvadrata
- Pomiješati ricottu, šećer, žumanjak, kandiranu naranču, koricu i rum
- Na svaki komad tijesta ravnomjerno podijeliti nadjev
- Tijesto preklopiti tako da napravite trokut; vilicom utisnite rubove
- Razmutiti bjelanjak i premazati tijesto
- Trokutiće slagati na lim obložen papirom za pečenje
- Peći oko 15 minuta, dok ne postanu zlatne boje
- Pečene trokutiće posipati šećerom u prahu.