gastro postao
Mirisna kombinacija koja pomalo podsjeća na zimske napitke s jabukama i cimetom!
Ako ste se odlučili za prehranu bez glutena, ili ga jednostavno ne smijete jesti, onda su ovi ukusni muffini upravo ono što vam treba za sjajan početak dana!
Uzmite svoje najdraže jabuke, malo cimeta, kokosovo ulje i šećer te bezglutensko brašno, i pripremite si ovu fantastičnu i mirisnu poslasticu za doručak!
Naravno, ove sjajne muffine možete ponijeti i za užinu.
Sastojci:
- 3 šalice bezglutenskog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 3 jabuke, oguljene i narezane na manje kockice
- 1 šalica kokosovog ulja (tekućeg)
- 2 šalice šećera od kokosa
- 3 jaja, razmućena
- 2 žličice cimeta
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Pomiješati u jednoj posudi brašno, jabuke, sol i prašak za pecivo
- U drugoj posudi pomiješati kokosovo ulje, jaja, šećer i cimet
- Suhe i mokre sastojke pomiješati u jednoj posudi dok se sve lijepo ne sjedini
- Puniti 3/4 kalupa za muffine smjesom
- Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 - 30 minuta; dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.