Sendvič od gljiva koji osvaja na prvi pogled.
Neobičan sendvič za koji vam nije potreban kruh, a pikantni umak pripremate sami. U sendvič ubacite dodatke po želji. Umjesto šunke i ostalih narezaka, upotrijebite razne vrste sira i dodajte još malo povrća. Ovaj sendvič jednostavan je za uživanje, a ne trebate brinuti ni o kalorijama.
Potrebno vam je:
- 6 kom većih gljiva
- 1 chilli papričica
- 1 žlica vinskog octa
- 1 žličica origana
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
- Više vrsta narezaka
- Masline
- Rajčica
Priprema:
- Gljive očistite i ostavite samo klobuke.
- Premažite ih maslinovim uljem, posolite i pecite 5 minuta na 180 stupnjeva sa svake strane.
- Pomiješajte sitno sjeckanu papričicu, ocat, origano, papar i malo maslinovog ulja.
- Na jednu pečenu gljivu posložite šunku po izboru, rajčicu, sjeckanu zelenu salatu, poprskajte umakom koji ste pripremili.
- Poklopite drugom gljivom i probodite čačkalicom na koju ste stavili masline.
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!