Recepti 4399 prikaza 24. kolovoza 2018.

Nezaboravni žele bomboni od jabuke

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako u vašoj zdjeli s voćem imate nekoliko zrelih jabuka, pretvorite ih u izvrsne domaće žele bombone!

Proces  pripreme traje, ali nije nimalo zahtjevan! Predlažemo vam da udvostručite smjesu i odmah napravite zalihu domaćih žele bombona. 

U hladnjaku mogu stajati mjesecima te poslužiti kao poklon ili kao dekoracija drugih slastica. Samo ih izrežite u različite oblike, poput zvjezdica ili cvjetića, i njima ukrasite cupcakese i torte.

 

Možda vas zanima... Veseli četvrtak: Domaći pijani žele s čokoladom Špajza

 

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 150 ml vode
  • 200 g šećera
  • Sok jednog manjeg limuna

Priprema:

  1. Najprije lagano nauljite dublji lim (cca 20x20 cm) i prekrijte dno papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte oguljene, očišćene i narezane jabuke i vodu. Kuhajte na srednjoj vatri do pola sata, dok ne postanu mekane.
  3. Maknite s vatre i štapnim mikserom izmiksajte u pire.
  4. Vratite na laganu vatru, dodajte limunov sok i šećer i kuhajte otprilike sat vremena. Povremeno promiješajte kako se smjesa ne bi zalijepila za dno. 
  5. Kad se reducira i počnu nastajati mjehurići, dio smjese stavite na mali tanjurić i nakratko u zamrzivač. Ako smjesa bude želatinozna, vaša je smjesa spremna.
  6. Prelijte je u pripremljeni dublji lim i stavite u hladnjak preko noći.
  7. Sljedeći je dan izvrnite iz lima, maknite papir za pečenje i ostavite na zraku nekoliko sati kako bi se žele osušio . 
  8. Narežite ga na kockice i uvaljajte u šećer.

 

Možda vas zanima... Palačinke s jabukama po najfinijem maminom receptu Kolumne

 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.