Recepti 11. listopada 2014.

Njemački gulaš s knedlama od kruha

Njemački gulaš s knedlama od kruha
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meso od svinjskog buta, mnogo povrća i začina recept su za savršeni njemački gulaš

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 666

Knedle od kruha

  • 6 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3.50 žlica griz
  • 4 žlica gouda punomasni
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žličica klinčići u prahu
  • 0.50 žličica kim
  • 4 žlica peršin, list
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1.50 žlica ulje, biljno
  • sol
  • papar

Mješavina začina

  • sol
  • papar
  • 0.25 žličica mljeveni cimet
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 0.35 žlica list bosiljka
  • 0.35 žlica kadulja
  • 0.35 žlica sušeni timijan
  • 4 kom lovorov list

Ostalo

  • 1000 g svinjski but
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 1 vezica celer stabljika
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 šaka grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 200 ml vino bijelo

Priprema

  1. Pomiješajte sve začine. Narežite svinjetinu pa je pospite s pola mješavine začina i ostavite da odstoji. Narežite poriluk i korjenasto povrće te naribajte jabuku.
  2. U loncu ugrijte ulja i prepržite svinjetinu pa je izvadite i ostavite sa strane. Na ulju prepržite poriluk te dodajte korjenasto povrće i podlijte vinom. Pržite pet minuta, vratite meso pa umiješajte naribanu jabuku i ostatak začina te posolite i popaprite.
  3. Polijte s toliko vode da prekrije meso. Kad provrije, smanjite vatru i kuhajte sat vremena. Napravite knedle. Natrgajte kruh i prelijte ga toplim mlijekom. ostavite da odstoji 15 minuta. Prepržite luk u tavi pa dodajte kruhu i mlijeku. Umiješajte jaja, peršin, sir, kim i klinčiće.
  4. Dobro promiješajte pa dodajte gris i nastavite miješati. Umiješajte onoliko brašna koliko je dovoljno da smjesa postane gusta i kompaktna pa oblikujte okruglice. Kuhajte ih u proključaloj vodi dvije minute da omekšaju. Poslužite u gulašu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.