Recepti 02. studenoga 2023.

Odličan topli sendvič sa sirom i gljivama

topli sendvič
Topli sendvič sa sirom i gljivama foto: Jay Gajjar/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi topli sendvič s gljivama i rastopljenim sirom popravit će ti dan!

Hrskavi kruh, rastopljeni cheddar i sloj sotiranih gljiva sastojci su tvog novog najdražeg toplog sendviča. Bit će gotov za 20-ak minuta, a poslužit će kao brzinski ručak ili večera. Naravno, možeš ga poslužiti i uz juhe od rajčice ili luka

Cheddar slobodno zamijeni blažom mozzarellom. Uz to, kruh možeš premazati i pečenim češnjakom, a dobro će se uklopiti i komadići hrskave slanine. Odabir prepuštamo tebi!

 

Krem juha od gljiva Možda vas zanima... Najbolja krem juha od gljiva - tajna je u sherryju Recepti

 

Sendviče možeš ispeći i u pećnici na 180 stupnjeva. U tom slučaju kriške kruha s vanjske strane dobro premaži maslacem i peci sendviče otprilike 10 minuta, uz jedno okretanje na sredini pečenja.

 | Author: Stockfood Dobro će poslužiti bijeli ili smeđi šampinjoni foto: Stockfood

Topli sendvič sa sirom i gljivama

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali ljubičasti luk
  • sol
  • 1 štruca kruha (500 g)
  • 300 g naribanog cheddara
  • 4 žlice maslaca

Postupak:

  1. Najprije nareži gljive na listiće. Zagrij maslac na tavi pa ih sotiraj dok ne poprime zlatnu boju. Potom posoli i dodaj luk narezan na tanke polumjesece. Drži na vatri i miješaj dok luk ne omekša.
  2. Kruh nareži na kriške debljine 1 cm. Na jednu krišku stavi žlicom gljive, pospi naribanim cheddarom pa poklopi drugom kriškom. Ponovi postupak dok ne potrošiš sav kruh.
  3. Na tavici rastopi maslac. Položi sendviče i peci ih sendviče dok ne postanu hrskavi i poprime zlatnu boju s obje strane. Obavezno peci na laganoj vatri kako kruh ne bi zagorio i kako bi se sav sir rastopio.

 

Možda vas zanima... Pripremi ragu od četiri vrste gljiva i uživaj u okusima sezone Recepti Gratinirani šampinjoni Možda vas zanima... Punjeni šampinjoni - sočni i puni okusa Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.