gastro postao
Jednostavno ispecite odrezak tune i poslužite s rajčicama i hrenom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 610
Potrebno vam je
- 200 g tuna
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom limun
- 1 režanj češnjak
- 2 kom krumpir, zreli
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 20 g maslac, slani
- 1 žlica hren
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g rajčice, cherry
- aceto balsamico
Priprema
- Pomiješati maslinovo ulje, sok limuna i usitnjeni režanj češnjaka. Dobivenom mješavinom premazati odrezak tune a zatim je ispeći na grill tavi ili roštilju.
- Krumpir oguliti i narezati na manje komade. Staviti u posudu s vodom, posoliti, zagrijati do vrenja pa kuhati 15-ak minuta ili dok krumpiri potpuno ne omekšaju.
- Krumpire ocijediti pa vratiti u posudu i kratko zagrijati da se osuše pa prebaciti u čistu zdjelu.
- U drugoj posudi zagrijati mlijeko i maslac. Kada je maslac otopljen a mlijeko vruće, maknuti sa izvora topline i dodati naribani hren.
- Smjesu mlijeka, maslaca i hrena pomiješati sa krumpirom pa zajedno izmiješati i usitniti do pirea. Začiniti po ukusu sa soli i paprom.
Jednostavno ispecite odrezak tune i poslužite s rajčicama i hrenom