gastro postao
Drugačija verzija omiljene tjestenine s tunjevinom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1474
Potrebno vam je
- 400 g špageti
- 700 ml pasirana rajčica (passata)
- 125 ml povrtni temeljac
- 200 g kruh pšenični, bijeli
- 1 režanj češnjak
- 500 g parmezan
- 2 mala žlica limunova korica
- 425 g tuna, konz. u ulju
- 0.33 šalica peršin, list
- 3 kom jaje kokošje
Priprema
- Skuhajte špagete u slanoj vodi.
- Umak od rajčice i temeljac kuhajte na srednjoj vatri. Kad provrije, kuhajte još tri minute.
- U međuvremenu u blenderu usitnite kruh, češnjak, parmezan, limunovu koricu, tunjevinu, peršin i jaja. Oblikujte kuglice od smjese, pa ih dodajte umaku od rajčice. Kuhajte osam minuta te pomiješajte sa špagetima. Pospite svježim peršinom.
Izvor Skuhatćute