Recepti Desert 19. studenoga 2024.

Savršene domaće bajadere - recept Nataše Pralice

Desert
28 MIN
0 MIN
16
SREDNJE
domaća bajadera
Domaća Bajadera
foto: Nataša Pralica
Bajadera u likeru, bajadera u instant cappuccinu... Posvuda nas ovih dana bombardiraju Bajaderom! Zato donosimo ovaj odličan recept za domaću bajaderu čija je autorica food blogerica Nataša Pralica

Eto zašto ja vodim borbu s kilama, jer ne samo da isprobam kolač da bih vam znala reći kakav je, nego kada je neki ukusan kao ova pralina, onda slijedi: “držite me ljudi, inače ću sve pojesti”

Želim se zahvaliti mojoj dragoj prijateljici Belindi, koju sam upoznala preko moje Facebook stranice na kojoj često ćaskamo o kolačima i koja mi često daje neke nove ideje, tako mi je preporučila i ovaj kolač. Mogu samo reći da u životu nisam jela bolju pralinu od ove, ali zaista baš mi je sjela. Domaća bajadera potpuno opravdava svoj naziv!

Tajni sastojak domaćih bajadera je - kokos

Kako je Belinda spomenula da obično u sastojcima koristi kokos koji joj je najbolji, tako sam ju i poslušala i oduševila se, mada ga možeš po želji zamijeniti orasima, lješnjacima

domaća bajadera | Author: Nataša Pralica Domaća bajadera - recept Nataše Pralice foto: Nataša Pralica

Ne gasi ekran dok kuham

Domaća Bajadera - recept Nataše Pralice
28 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mljeveni keksi (po izboru) 500 g
  • Naribani kokos 200 g
  • Šećer 250 g
  • Mlijeko 200 ml
  • Maslac 250 g
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Rum 1,50 žlica
  • Čokolada za kuhanje 200 g
  • Suncokretovo ulje 6 žlica
Postupak
  1. Pomiješaj mljevene kekse i kokos u velikoj posudi.


  2. U lončić stavi mlijeko, maslac (ili margarin), šećer i vanilin šećer. Zagrijavaj na laganoj vatri da se sastojci rasstope.


  3. Čim se sve rastopi prelij mješavinu preko keksa i kokosa, nastavi miješati kuhačom.


  4. Dodaj rum pa nastavi mijesiti rukama.


    domaća bajadera



  5. Tepsiju malo poulji (moja tepsija je 26 X 39 cm) i ravnomjerno rasporedi smjesu, vjerojatno će ti biti lakše prstima, a na kraju još zagladi špatulom.


  6. Preko poravnate smjese u plehu prelij glazuru od čokolade i stavi u frižider da se dobro stegne, najbolje preko noći.


    domaća bajadera



  7. Kada se odlučiš rezati kolač, izvadi ga iz frižidera na barem 15 minuta na sobnu temperaturu, tako da ne puca prilikom rezanja.


Više Natašinih recepata potraži na njezinom blogu te na Facebooku.

Isprobaj i ove recepte za male slatke zalogaje...

Možda vas zanima... Opasnost za ljubitelje pralina - slatke bombice! Recepti Možda vas zanima... Vino i čokolada u romantičnim pralinama Recepti Možda vas zanima... Čokoladne praline s omiljenim crnim keksićima Recepti

 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:04 19. Studeni 2024.

    Prekrasno

  • Avatar deadaliz
    deadaliz 14:12 28. Kolovoz 2015.

    Odlično! Moram probat :)