Recepti 13. listopada 2014.

Omlet s povrćem i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Omlet pospite s feta sirom, svježim peršinom i poslužite uz omiljenu salatu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • 5 g jaje kokošje
  • 2.50 žlica ulje maslinovo
  • 200 g cvjetača (listovi i cvijet)
  • 1 režanj češnjak
  • 60 g feta sir
  • peršin, list

Priprema

  1. Razmutiti jaja sa prstohvatom soli.
  2. Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj vatri pa dodati cvjetaču razdvojenu na cvjetove i pirjati 5-9 minuta da omekša i lagano potamni. Zatim smanjiti jačinu vatre, dodati češnjak, prstohvat soli i papra te pržiti još 1 minutu.
  3. Razmućena jaja izliti u tavu preko cvjetače. Kada rubovi jaja očvrsnu, pomoću špatule postepeno preklopiti omlet podižući ispečene krajeve prema centru da bi se još sirovi djelovi u sredini ispekli. Povremeno protresti tavu i kuhati 4 do 5 minuta.
  4. Omlet direktno iz tave spustiti na tanjur, postaviti tavu direktno iznad tanjura pa ga preokrenuti čvrsto držeći tavu i tanjur, kako bi omlet vratili u tavu da se zapeče i sa druge strane. Kuhati još 1-2 minute.
  5. Kada je potpuno pečen, omlet spustiti na tanjur i posipati fetom i peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.