Recepti 15786 prikaza 20. lipnja 2018.

Ossobuco: Teleća koljenica za prave medoljupce

Ossobuco - teleća koljenica
gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet koji će vas definitivno osvojiti, pogotovo ako ste ljubitelj mišića...

Meso, samo takvo, nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Potrebno vam je

  • 3 žlice pšeničnog brašna
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 60 g maslaca
  • 4 žlica maslinova ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 0.50 luka
  • 4 žlice pasirane rajčice
  • 1.50 dl goveđeg temeljca
  • 4 žlice peršina
  • 2 fileta inćuna
  • 1 limun
  • 1 kg teleće koljenice

Osso Bucco | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema

  1. Koljenice narežemo na komade veličine oko 4 cm. Češnjak i luk oljuštimo i nasjeckamo. Inćune ocijedimo i usitnimo.
  2. Brašno pomiješamo sa solju i paprom pa u njega uvaljamo meso i otresemo višak.
  3. U tavi otopimo maslac i ulje. Dodamo teletinu i pržimo oko 5 minuta. Izvadimo i odložimo.
  4. U tavu dodamo češnjak i luk pa lagano pržimo, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Vratimo meso i umiješamo pire od rajčice, temeljac, posolimo i popaprimo pa pustimo da zavre. Vatru posve smanjimo, poklopimo i pirjamo 1 i ½ sat.
  5. Prema potrebi dodajemo još tekućine.

Dobar tek!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • nikipepi 15:15 08. Rujan 2018.

    Izgleda ukusno, ali nisam skuzio kad se dodaju inčuni