gastro postao
Nakon božićnih delicija, vrijeme je za ostatke! Suhi panettone nikako nemojte baciti već ga pretvorite u slatki doručak ili večeru koja će oduševiti baš sve!
Panettone je svakako jedan od najslađih vjesnika blagdana. Osim što je ukusan sam po sebi, ostaci ovog sočnog božićnog kolača mogu se iskoristiti na sjajan način.
Ostane li vam koja kriška kolača, nemojte ga baciti, pretvorite ga u sjajnu poslasticu. U zapečenom kolaču možete uživati za doručak ili večeru, no bit će i odličan brzinski desert za iznenadne goste.
Potrebno vam je:
- 250 g panettone kolača
- 3 jaja
- 500 ml kravljeg mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 30 ml ruma
- 1 limun
- 400 g smrznutog šumskog voća
- 30 g maslaca
Priprema:
- Mlijeko, jaja, šećer, vanilin šećer, rum te koricu od jednog limuna pomiješajte u smjesu.
- Posudu za pečenje premažite maslacem.
- Panettone umočite u smjesu od jaja, pustite da komadi kolača upijaju smjesu nekoliko minuta, pa ih posložite u posudu za pečenje jedan do drugoga.
- Šumsko voće pirjajte na malo maslaca, dodajte mu šećera po želji, pustite da se otopi i pretvori u umak, pa ga premažite preko kruha.
- Zalijte preostalim mlijekom, pospite s malo šećera u prahu i stavite u pećnicu na oko 160-180 stupnjeva dvadesetak minuta, da se zapeče.
- Narežite na željene oblike, trokute ili kocke i poslužite toplo.
Dobar tek!