Recepti 02. veljače 2022.

Ostatke piletine iskoristi za pripremu odlične večere!

Krem juha od piletine foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostatke piletine od prethodnog dana (kuhane ili pečene) nemoj bacati! Iskoristi ih za pripremu ukusnih jela...

Ne znaš što napraviti s ostatkom piletine od prethodnog ručka? Dobra je vijest da ju možeš ubaciti u juhe, složence, sendviče ili salate, a ona će ostati jednako ukusna.

U nastavku pronađi odlične ideje za brza i ukusna jela koja će piletinu (i onu od prethodnog dana) učiniti slasnom!

  • Zapečena tjestenina s piletinom i sirom

Znaš li onaj osjećaj kada od ostataka u frižideru napraviš savršen ručak ili večeru i oduševiš sve ukućane? I ova zapečena tjestenina može postati jedno od takvih jela, osobito ako u hladnjaku imaš ostatke piletine od prethodnog dana (kuhane ili pečene). Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a ako im pridodaš pelate, mozzarellu i puno parmezana - dobit ćeš hrskav i slastan obrok.

 

Možda vas zanima... Slasna zapečena tjestenina s piletinom i sirom Recepti


 | Author: Shutterstock Tjestenina, foto: Shutterstock

  • Slasne tortilje s piletinom i povrćem

Ove su tortilje odličan način da iskoristiš ostatke piletine ili nekog drugog mesa od prethodnog dana. Tortilje su idealna opcija za brzinski ručak ili međuobrok koji možeš ponijeti i na posao! Ukusne su na sve načine, stoga sastojke kombiniraj po svojim željama, a mi ti danas predlažemo kombinaciju avokada, špinata i piletine.

 

Tortilja Možda vas zanima... Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata Recepti

 

Tortilja | Author: SHUTTERSTOCK Tortilje s piletinom i povrćem, foto: SHUTTERSTOCK

  • Krem juha od piletine

Ostatke piletine jednostavno je prenamijeniti u ukusno i zasitno jelo na žlicu. Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i mesom. Postoji mnogo varijacija, a Laura Roman ti donosi recept za chowder s piletinom i kukuruzom.  Iskoristi ostatke piletine i uživaj u  hranjivom obroku na žlicu.

 

Možda vas zanima... Od ostataka piletine napravi finu krem juhu Kolumne

 

  • Napravi odličan gablec!

Ako si kuhala pileću juhu i ne znaš što bi s ostatkom mesa, ili imaš još malo pečene piletine od prošlog ručka, napravi bogati, kremasti sendvič. Poslužit će kao zasitan gablec, brzinski ručak ili večera nakon dugog radnog dana. Uz navedene sastojke dobro će pristajati i sitno nasjeckani orasi ili lješnjaci, svježi krastavci, pa čak i grožđe. Ako nisi ljubiteljica majoneze, slobodno je možeš zamijeniti grčkim jogurtom.

 

Možda vas zanima... Ostalo je piletine od prošlog ručka? Napravi odličan gablec! Recepti

 

 | Author: Shutterstock Gablec s piletinom, foto: Shutterstock

  • Cezar salata

Slasna Cezar salata, u originalnom receptu, priprema se od rimske salate te krutona, a zatim ju se upotpunjava sastojcima po želji, od kojih su najpopularniji jaja, senf, češnjak, parmezan i crni papar. Preljev se obično sastoji od maslinovog ulja te soka limuna ili limete. Jedno je sigurno, cezar salata veoma je popularna i u današnje vrijeme, a čini se da će tako ostati i u bližoj budućnosti. Stoga ako ju do sada nisi napravila, pravo je vrijeme za to.

 

Cezar salata Možda vas zanima... Cezar salata: jednostavno i brzo jelo za svaki dan Recepti

 

 | Author: Shutterstock Cezar salata recept, foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.