Kad nam netko kaže da je za ručak jeo salatu, obično dignemo obrve i zamislimo tanjur pun zelene salate i par cherry rajčica. Međutim, kada ostavimo predrasude po strani, i strah da ćemo ostati gladni, zapravo u salatama vidimo vrlo mnogo potencijala.
Monotonija na tanjuru, prema našem mišljenju, jedna je od stvari koja može pokvariti dan, jednako kao i sparušena rukola. Najbitnije je stoga da kombinacije okusa budu zanimljive te da sve namirnice budu svježe i kvalitetne.
Ovog se ljeta počastite odličnom salatom s naribanom mrkvom, grožđicama, korijanderom, đumbirom i mladim lukom. Možete je poslužiti kao prilog ili se osvježiti rashlađenom tijekom vrućih ljetnih dana.
Sastojci:
- 400 g oguljene i naribane mrkve
- 100 g grožđica
- 100 g kikirikija
- 15 g nasjeckanog svježeg korijandera
- 2 sitno narezana mlada luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 žlice harisse
- 1 žlica meda
- Korica i sok jedne limete
- 2 režnja češnjaka
- 2 žličice nasjeckanog đumbira
- 1 žličica mljevenog kumina
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte mrkvu, grožđice, kikiriki, korijander i mladi luk.
- U drugoj posudu pomiješajte ulje, harissu, med, sok i koricu limete, češnjak, đumbir i kumin.
- Prelijte salatu dressinog, isprobajte i začinite po želji.
Dobar tek!