Sangria od rosé vina odlična je ideja za ove nesnosno vruće dane... A kako je tek ukusna! Imamo recept slavne Bosonoge kontese!
U ovim nesnosnim vrućinama tražimo svaku priliku za osvježenje. More, jezera, rijeke, debeli hlad, klima, osvježavajuća hrana, ali i napitci… sve nam to pomaže da barem malo lakše preživimo ove vrele dane.
Ukusno rješenje iz čašenudi slavna kuharica Ina Garten, poznatija kaoBosonoga kontesa, zvijezda kulinarskih emisija na Food Networku te autorica brojnih kuharica. Ova dama s puno iskustva u kuhinji ima odlično rješenje za ove vrućine – sangriju od rosé vina s dodatkom bobičastog voća!
"Ova sangria od rosé vina je vrlo osvježavajuća i vrlo lako i brzo se priprema“, govori o svom omiljenom ljetnom piću Ina Garten.
A mi dodajemo – s obzirom na to da ružičasta sangria ipak sadrži i alkohol, najbolje se ovom ružičastom sangrijom osvježiti navečer, uz dobro društvo…
Ne gasi ekran dok kuham
Sangria od rosé vina
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Aceto Balsamico
Sok od nara
125
ml
Sok od limuna
75
ml
Šećer
50
g
Liker od naranče
3
žlica
Konjak
1
žlica
Voda
Led
Maline
0,50
šalica
Jagode
12
kom
Šljive
2
kom
Postupak
Izmiješaj rosé, sok od nara, sok od limuna, šećer, liker od naranče, konjak, 1 šalicu vode i 1 šalicu leda u velikom vrču.
Umiješaj maline (cijele), jagode (narezane na četvrtine) i šljive (bez košrice, narezane na kriškice), poklopi i stavi u hladnjak na najmanje 2 sata, no bolje je preko noći.
Kad je sangria od rosé vina spremna za serviranje, čaše u kojima ćeš je poslužiti napuni ledom do pola. Prelij sangriju preko leda, i u svaku čašu žlicom dodaj jednaku količinu voća. Posluži ledeno hladno.
Ako ti je neko od navedenog voća nedostupno, možeš ga zamijeniti drugim prema ukusu. Svakako ti preporučujemo sezonsko ljetno voće.