Zagreb kao jedna od top 10 najpopularnijih europskih gastro destinacija posljednjih je godine doista digla ponudu na zavidnu razinu. Sve je više popularnih restorana i barova koji postaju omiljena okupljališta svih koji vole uživati u dobrom zalogaju i ugodnoj atmosferi.
Među brojnim mjestima koja se razlikuju po ponudi jela ističe se i food & cocktail bar Jellyfish In Space koji je nedavno proslavio 3. rođendan. Lokacija u Martićevoj već je prepoznata kao spoj najboljeg od barskog i street food svijeta uz pristupačne cijene i ugodno okruženje. Jelovnik se temelji na kombinaciji latino i istočnjačke kuhinje, koja je inspirirala street food ponudu, spojenu sa svježim i sezonskim namirnicama.
Recept chefa Patrika Kokotovića
Rođendan je bio prilika za obogatiti ponudu novitetima - u sklopu prostora otvara se Jelly Deli, delikatesni sendvič bar koji će nuditi: kroasane sendviče, paninije, steak sendviče, razne wrapove, ciabatte, salate, coffe-to-go s okusima i druge novosti. Brunch, koji je vrlo dobro prihvaćen kao koncept, dobit će i novo lice, a Tomislav Sulić, suvlasnik, u segmentu pića sprema nove koktele kojima će obogatiti zimsku ponudu. U planu je i uvođenje novih kava, čajeva i ostalih toplih napitaka.
Sve u svemu, ulazak u četvrtu godinu poslovanja donosi dosta zabave, glazbe i ostalih zanimljivosti u kojima se može uživati na dobro poznatoj zagrebačkoj adresi a nas je zanimalo koje se jelo u ove tri godine najviše tražilo. Chef Patrik Kokotović otkrio nam je stoga recept za - Tuna Bowl!
Tuna bowl by Jellyfish In Space
Sastojci:
- 2 manga
- 2 avokada
- 2 limete
- 1 glavica kupusa
- 300 g špeka
- 2 svježe rajčice
- 250 g mladog luka
- 400 g majoneze
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 120 g korijandera
- ukiseljen đumbir
- crno bijeli sezam
- 1 kg jasmin riže
- 400 ml kokos mlijeka
- 50 ml rižinog octa
- sezam
- sol i papar
Priprema:
- Isperi rižu minimalno 3 puta, a zatim je ubaci u 600 ml vode i 400 ml kokosovog mlijeka. Nakon što se skuha, dodaj 50 ml rižinog octa.
- Tunu dobro uvaljaj u sezam i zapapri te lagano zapeci sa svih strana na prethodno zagrijanom ulju. Tuna je najbolje pripremljena kada je iznutra malo sirova, tj. crvenkasta. Pečenu tunu potrebno je ostaviti nekoliko minuta do odmori, a na kraju je nareži na tagliatu.
- Priprema cav slaw salate započinje rezanjem kupusa na tanko, pa dodaj 3 žlice majoneze, 2 žlice kiselog vrhnja, sol, papar, sok od 1 limete te sve dobro izmiješaj.
- Mango i rajčice oguli, izreži na male kockice te dodaj korijander izrezan na sitno. U istu posudu dodaj iscijeđeni sok od 1 limete, malo soli i špek koji prethodno treba naglo ispržiti kako bi bio hrskav. Na dnu posude za posluživanje dodaj rižu, a na rižu sve prethodno pripremljene namirnice: cav slaw salatu, mango, rajčicu i špek, ukiseljeni đumbir, mladi luk narezan na sitno i avokado narezan na tanko poput lepeze.
Posuda bi trebala izgledati šareno i ukusno. Dobar tek!