Nema boljeg načina od proslave sunčanih dana, s kojima pod ruku ide i bolje raspoloženje, od opuštajućeg piknika. Košaru ili prijenosni hladnjak valja napuniti jednostavnim i pristupačnim zalogajima, aromatiziranom vodom ili pokojom staklenkom soka/piva, te mekanom dekicom.
Kako bi te inspirirali da izađeš iz kuće ili stana i provedeš malo vremena na svježem zraku, donosimo ti dva recepta koja su idealna za piknik. Priprema je nezahtjevna, lako ih je upakirati - i još lakše pojesti. Riječ je o bezvremenskom sendviču sa ciabattom te posebnom izdanju cheesecakea u staklenci...
Pritisnuti sendvič
Prva asocijacija koju vežemo uz piknik su svakako dobri sendviči. Nemamo ništa protiv jednostavne, klasične kombinacije šunke i sira, ali još su nam draže bogate verzije s dodatkom suhomesnatih proizvoda, krastavaca, lagane mozzarelle i rukole. Naravno, presudan je i izbor kvalitetnog kruha ili peciva. U ovom je slučaju prava zvijezda ciabatta.
Kako bi sendvič bio praktičan za konzumaciju (i vizualno privlačan), predlažemo da ga pritisneš nečim poput tepsije i držiš u hladnjaku nekoliko sati. Potom ciabattu samo trebaš narezati na prikladne komade i individualno omotati folijom. Dobar tek - i dobar piknik!
Sastojci:
- 1 ciabatta
- 25 g K Plus maslaca
- 50 g K Plus Wintera trajne kobasice
- 150 g K Plus šunke od buta
- 50 g K Plus pršuta
- 50 g K Plus kiselih krastavca
- 100 g K Plus mozzarelle
- 50 g K Plus rukole
Cijeli recept za pritisnuti sendvič čeka te ovdje.
Cheesecake u staklenci
Cheesecake se dobro ukorijenio i kod nas, pa je nezaobilazan na rođendanima, bogatim nedjeljnim ručkovima i kao završetak roštilja. Ako ga pripremiš u čaši ili staklenci, proširit ćeš raspon upotrebe i na gablece - te piknike.
Idealna varijanta cheesecakea, koji lako možeš zapakirati i ponijeti u piknik-košari ili pak prijenosnom hladnjaku, je upravo ova u staklenci s poklopcem. Jednostavan je, osvježavajuć i pečen, pa ćeš svakako u manjoj mjeri brinuti o kvarljivosti. Uz to, recept ne uključuje nikakve ekstravagantne ni skupe sastojke, a krajnji rezultat se idealno sljubljuje s bobičastim voćem koje je u sezoni.
Sastojci:
- 75 g Finesse petit keksi s maslacem
- 40 g K Plus maslac
- 500 g K Plus polumasni sir
- 100 g šećera
- 1 Sweet chef vanilin šećer
- 2 K Plus jaja
- 20 g kukuruznog škroba
- 120 g K Plus kiselog vrhnja
- 5 ml ekstrakta vanilije
- 10 ml limunovog soka
- korica polovice limuna
- svježe sezonsko voće po izboru
Kompletan recept za ovaj fini cheesecake u staklenci pogledaj ovdje.
Nepresušan izvor inspiracije su svakako i Konzumov YouTube kanal te baza s receptima "Skuhano doma". Baci oko!