Recepti Skuhano doma 25. lipnja 2021.

Ove piknik zalogaje ne smiješ preskočiti!

Zalogaji za piknik foto: @konzumhr, Instagram;

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U piknik košari obavezno trebaju biti sendviči i nešto slatko. Pripremili smo prikladne recepte...

Nema boljeg načina od proslave sunčanih dana, s kojima pod ruku ide i bolje raspoloženje, od opuštajućeg piknika. Košaru ili prijenosni hladnjak valja napuniti jednostavnim i pristupačnim zalogajima, aromatiziranom vodom ili pokojom staklenkom soka/piva, te mekanom dekicom. 

Kako bi te inspirirali da izađeš iz kuće ili stana i provedeš malo vremena na svježem zraku, donosimo ti dva recepta koja su idealna za piknik. Priprema je nezahtjevna, lako ih je upakirati - i još lakše pojesti. Riječ je o bezvremenskom sendviču sa ciabattom te posebnom izdanju cheesecakea u staklenci...

Pritisnuti sendvič

Prva asocijacija koju vežemo uz piknik su svakako dobri sendviči. Nemamo ništa protiv jednostavne, klasične kombinacije šunke i sira, ali još su nam draže bogate verzije s dodatkom suhomesnatih proizvoda, krastavaca, lagane mozzarelle i rukole. Naravno, presudan je i izbor kvalitetnog kruha ili peciva. U ovom je slučaju prava zvijezda ciabatta. 

Kako bi sendvič bio praktičan za konzumaciju (i vizualno privlačan), predlažemo da ga pritisneš nečim poput tepsije i držiš u hladnjaku nekoliko sati. Potom ciabattu samo trebaš narezati na prikladne komade i individualno omotati folijom. Dobar tek - i dobar piknik!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

 

Sastojci:

  • 1 ciabatta
  • 25 g K Plus maslaca
  • 50 g K Plus Wintera trajne kobasice
  • 150 g K Plus šunke od buta
  • 50 g K Plus pršuta
  • 50 g K Plus kiselih krastavca
  • 100 g K Plus mozzarelle
  • 50 g K Plus rukole

Cijeli recept za pritisnuti sendvič čeka te ovdje.

 

Možda vas zanima... Ove dvije salate izvrsno će pristajati uz roštilj Recepti

 

Cheesecake u staklenci

Cheesecake se dobro ukorijenio i kod nas, pa je nezaobilazan na rođendanima, bogatim nedjeljnim ručkovima i kao završetak roštilja. Ako ga pripremiš u čaši ili staklenci, proširit ćeš raspon upotrebe i na gablece - te piknike. 

Idealna varijanta cheesecakea, koji lako možeš zapakirati i ponijeti u piknik-košari ili pak prijenosnom hladnjaku, je upravo ova u staklenci s poklopcem. Jednostavan je, osvježavajuć i pečen, pa ćeš svakako u manjoj mjeri brinuti o kvarljivosti. Uz to, recept ne uključuje nikakve ekstravagantne ni skupe sastojke, a krajnji rezultat se idealno sljubljuje s bobičastim voćem koje je u sezoni. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

 

Sastojci:

  • 75 g Finesse petit keksi s maslacem
  • 40 g K Plus maslac
  • 500 g K Plus polumasni sir
  • 100 g šećera
  • 1 Sweet chef vanilin šećer
  • 2 K Plus jaja
  • 20 g kukuruznog škroba
  • 120 g K Plus kiselog vrhnja
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • 10 ml limunovog soka
  • korica polovice limuna
  • svježe sezonsko voće po izboru

Kompletan recept za ovaj fini cheesecake u staklenci pogledaj ovdje

 

Možda vas zanima... Recepti za osvježavajuće ljetne deserte, gotovi u trenu Recepti

 

Nepresušan izvor inspiracije su svakako i Konzumov YouTube kanal te baza s receptima "Skuhano doma". Baci oko!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.