Roštiljaš i trebaš osmisliti desert, organiziraš obiteljski piknik ili ti jednostavno fali nešto slatko? U svim ovim situacijama dobro će ti doći pakiranje Gelatissimo sladoleda. Osim što će samostalno poslužiti kao slastica za kraj druženja, sladoledi su nepresušan izvor inspiracije pri osmišljavanju nekih novih recepata.
Opće je poznato kako je sladoled najbolji prijatelj pitama, voli se s browniejima i lava kolačima, grilanim voćem te espressom (podsjećamo na affogato). Pakiranje kremastog sladoleda također možeš iskoristiti i za pripremu sljedeća dva recepta - sladolednog sendviča te mirisnog cobblera s breskvama. U slast!
Sladoledni sendvič
Ništa ne podsjeća na djetinjstvo kao sladoledni sendvič, kombinacija mekanog biskvita, sladoleda, a u ovom slučaju i nasjeckanih oraščića. Priprema je brza i nezahtjevna, ali imaj na umu da će morati odstajati neko vrijeme u zamrzivaču. Predlažemo da ih napraviš večer prije obiteljskog okupljanja ili roštiljanja s prijateljima - i poslužiš za desert.
Sastojci:
- 115 g maslaca
- 100 g šećera
- 50 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 130 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- Gelatissimo sladoled prema vlastitom izboru
- 80 g miješanih pistacija i lješnjaka
Cijeli recept možeš potražiti ovdje. Isprobaj, rashladi se i opusti!
Cobbler od bresaka sa sladoledom
Bliži se ljeto, a s njim pod ruku i sezona raznovrsnog voća. Rane breskvice iskoristi za pripremu cobblera, brzinskog deserta koji se poslužuje topao, uz kuglicu kremastog sladoleda od burbon vanilije.
Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, a onda cobbler trebaš samo ubaciti u pećnicu i pričekati da poprimi lijepu zlatnu boju. Serviraj ga u posudicama koje čuvaš za posebne prilike - i nemoj štedjeti na sladoledu!
Sastojci:
- 6 breskvi (500 g)
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g maslaca
- 140 g glatkog brašna
- 80 g šećera
- 5 g praška za pecivo
- 180 ml mlijeka
- Gelatissimo sladoled od burbon vanilije
Cijeli foto-recept čeka te ovdje!
Mnoštvo inspirativnih recepata sa sladoledom čeka te ovdje, a pri formiranju jelovnika svakako će pomoći i Konzumov YouTube kanal.