Recepti 27. siječnja 2019.

Ovim pahuljastim perecima nećete moći odoljeti

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se izvrsnim domaćim perecima čija priprema traje samo 45 minuta.

Čak i ako nemate iskustva u pripremi kruha i peciva, ovo vam tijesto neće stvarati probleme. Pratite upute i iznenadite najdraže domaćim perecima. 

Osim ove slane verzije s krupnom soli, vrlo lako možete napraviti i slatku. Polovicu pereca premažite jajem prije pečenja i pospite krupnom soli, a drugu nakon pečenja premažite rastopljenim maslacem i umočite u smjesu šećera i cimeta. 

 

 

Možda vas zanima... Mamine kupus kifle - pecivo koje vraća u djetinjstvo Kolumne

 

 

Sastojci:

  • 360 ml mlake vode
  • 1 paket suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 veliko jaje
  • Krupna sol

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
  2. Kvasac istresite u mlaku vodu i dobro promiješajte. Dodajte sol i šećer i nastavite miješati. 
  3. Postepeno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još brašna.
  4. Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite nekoliko minuta. 
  5. Razrežite na deset jednakih komada i svaki razvaljajte u duguljasti valjak istog promjera.
  6. Vrhove približite u kružni oblik, omotajte ih i oblikujte perec.
  7. U većoj posudi zagrijte vodu do vrenja i uronite svaki perec na 20 – 30 sekundi, a potom ih položite na lim za pečenje s razmakom.
  8. Razmutite jaje i premažite svaki perec, a potom ih pospite krupnom soli.
  9. Pecite ih 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, a potom lim pomaknite na najvišu rešetku i pećnici i pecite još nekoliko minuta. Pripazite da ne zagore!

 

 

Možda vas zanima... Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom Recepti

 

 

 

Poslužite ohlađeno.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.