gastro postao
Čokolada i kruh dovest će te do "ludila" u bilo koje doba dana...
Pohani kruh podsjeća nas na duga jutra tijekom godišnjeg odmora ili blagdana jer tada imamo dovoljno vremena za pripremu doručka i bezbrižno uživanje u svakom zalogaju. Ovako pripremljen, s rastopljenom čokoladom i slojem šećera u prahu, vjerojatno je najbolji koji ćeš ikad napraviti...
Naravno, uz čokoladu dobro pristaju i tostirani orašasti plodovi, svježe ili suho voće, džemovi... U slast!
Pohani kruh s čokoladom
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice mlijeka
- dvije debele šnite kruha (cca četiri cm)
- 80 g tamne čokolade
- 2 žlice maslaca
- Šećer u prahu
Postupak:
- Razmuti jaja s mlijekom.
- Debelu krišku za kruh razreži tako da ima džepić pa unutra ubaci nekoliko kockica čokolade.
- Uroni sendvič u jaja s obje strane.
- Zagrij maslac na tavi i stavi peći kruh; Peci minutu ili dvije sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.
- Makni s tave i stavi na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće.
- Prebaci na tanjur, prereži po sredini i pospi šećerom u prahu.