Recepti 31. ožujka 2018.

Ovo je najslađi kolač na svijetu

cokoladna
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokolada uvijek popravlja raspoloženje, a čokoladna torta će vam sigurno uljepšati dan.

Tražite recept za najslađu, najbolju tortu?  Donosimo vam recept koji će zadovoljiti i najistančanija nepca zaljubljenika u čokoladu. Pitate se zašto najbolja? Recept je jednostavan, sastojci su jeftini i vjerojatno uvijek dostupni u ormarima u kuhinji, a rezultata je izvrstan.

 

Možda vas zanima... Čokoladni mousse - kremast, prozračan i nezaboravan Recepti

 

Možda vas zanima... Keksići s bananama odličan su doručak i desert Recepti

Potrebno vam je:

  • 2 šalice brašna
  • 2 šalice šećera
  • 3/4 šalice kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 1/2 žličice sode bikarbone
  • žličica soli
  • žličica instant kave
  • šalica mlijeka
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • šalica kipuće vode

Za čokoladnu glazuru:

  • 1 1/2 šalice omekšalog maslaca
  • 1 šalica kakaa u prahu
  • 5 šalica šećera u prahu
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjava. 
  2. U veliku zdjelu dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i instant kavu i sve dobro izmiješajte. 
  3. Dodajte mlijeko, ulje, jaja i ekstrakt vanilije te izmiksajte na srednjoj jačini. Smanjite brzinu i polako dodajte kipuću vodu. 
  4. Sve miksajte na najjačoj brzini 1-2 minute. 
  5. Sjesu podijelite na dva jednaka dijela i izlijte u dva kalupa (oko 22 cm ) i pecite 30-35 minuta (dok čačkalica ne izađe čista).
  6. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi 10 minuta. 
  7. Dok se hladi napravite čokoladnu glazuru. 
  8. Zajedno izmiksajte kakao i omekšali maslac dok se dobro ne sjedine. 
  9. Postepeno dodajte šećer i mlijeko i miskajte. Na kraju jos dodajte ekstrakt vanilije. 
  10. Ako je glazura previse suha dodajte još malo mlijeka, dok ne dostigne pravu konzistenciju. Ako vam se čini da je previše vodena, dodajte šećera u prahu. 

Tortu nadjenite i premažite glazurom i stavite na hlađenje. 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.