Recepti 09. travnja 2022.

Ovo je pet najčešćih grešaka u pripremi punjenih jaja

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Izbjegni ovih pet grešaka i pripremi punjena jaja svog života...

Punjena jaja, globalno poznata kao deviled eggs, savršen su uskrsni zalogajčić. Lijepo izgledaju, priprema je nezahtjevna i relativno brza, a možeš se igrati i okusima. 

U svoja vražja jaja možeš dodati različite dodatke, poput senfa, ljutih umaka, mladog luka ili rotkvica, hrskave slanine, šunke ili sira. No sav će trud i kvalitetne namirnice biti uzaludni ako napraviš sljedećih pet grešaka...

 

Možda vas zanima... Vražja jaja: Teško je stati na jednom Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

1. Nemoj prekuhati jaja!

Neugodan miris, sivkasta ili zelenkasta boja i grudasta struktura posljedice su predugog kuhanja jaja ili vrenja vode. Skuhaj jaja prema uputama chefice Ivane Bekavac i napravi savršene pisanice.

2. Nemoj ih guliti kad su vruća

Budući da je u pitanju priprema vražjih jaja, koja moraju izgledati lijepo i privlačno, bila bi prava šteta da unerediš bjelanjak. Jaja guli kad su topla, a ne vruća, i to tako da ih lagano zarolaš po kuhinjskoj površini. Bit će puno jednostavnije i daleko urednije.

3. Nemoj poslužiti grudastu smjesu od žumanjaka

Ako želiš puniti jaja kremastom smjesom, moraš se potruditi oko gnječenja žumanjaka vilicom. Možeš iskoristiti i pribor za gnječenje krumpira kako bi si olakšala posao. Samo strpljivo!

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

4. Nemoj pretjerati s majonezom

Previše majoneze greška je koju nećeš moći lako popraviti pa je dodaj postepeno, postigni željenu gustoću  i obavezno probaj prije punjenja. Ako nisi fan majoneze, slobodno je zamijeni grčkim jogurtom.

5. Nemoj ih pripremati puno ranije

Najbolja će biti ako ih pripremiš dan ranije i dobro ohladiš. Jaja možeš skuhati, ohladiti i držati u zatvorenoj plastičnoj posudi nekoliko dana, no punjenje ne bi trebala pripremati unaprijed. Ni okus ni boja neće biti osobito privlačni, a tu je uvijek i zdravorazumski strah od pokvarene hrane.

Odaberi neki od naših recepata i uživaj u sezoni vražjih jaja!

 

Možda vas zanima... Najbolja vražja jaja koja ste ikad jeli Recepti Možda vas zanima... Pravo je vrijeme za pripremu izvrsnih "vražjih" jaja Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.