Recepti 11. veljače 2015.

Pačja prsa s ječmom

Pačja-prsa-s-ječmom
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Ječam odlično pristaje uz meso

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2147

Potrebno vam je

  • 500 g pačja prsa
  • 2 žlica med, vrcani
  • 230 ml goveđi temeljac
  • 1 žličica čili u prahu
  • 1800 ml povrtni temeljac
  • 400 g ječam
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom ljutika
  • 300 g gljive miješane, razne
  • 300 g grašak zeleni, u zrnu
  • 2 žlica soja umak
  • 50 g parmezan
  • 6 žlica maslac, neslani
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U loncu ugrijte med i goveđi temeljac.
  2. Začinite čilijem pa pričekajte da zavrije.
  3. U drugom loncu ugrijte povrtni temeljac i držite na laganoj vatri.
  4. Prepržite luk i ljutiku na dvije žlice maslaca i žlici ulja.
  5. Nakon pet minuta dodajte ječam pa polako zalijevajte ugrijanim povrtnim temeljcem. Kuhajte 45 minuta.
  6. U međuvremenu prepržite gljive i grašak na žlici maslaca i žlici ulja.
  7. Začinite paprom i prelijte soja umakom. Pržite desetak minuta pa maknite s vatre.
  8. U ječam dodajte naribani sir i dvije žlice maslaca, pa promiješajte.
  9. Dodajte gljive i grašak. Začinite po potrebi.
  10. Zarežite pačja prsa na nekoliko mjesta pa ih začinite solju, paprom i paprikom u prahu.
  11. Prepržite ih na žlici maslaca i ulja, pet do osam minuta sa svake strane.
  12. Maknite s vatre i ostavite da odstoje deset minuta pa narežite i poslužite s ječmom.
  13. Prelijte redukcijom od meda.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.