gastro postao
Ječam odlično pristaje uz meso
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2147
Potrebno vam je
- 500 g pačja prsa
- 2 žlica med, vrcani
- 230 ml goveđi temeljac
- 1 žličica čili u prahu
- 1800 ml povrtni temeljac
- 400 g ječam
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom ljutika
- 300 g gljive miješane, razne
- 300 g grašak zeleni, u zrnu
- 2 žlica soja umak
- 50 g parmezan
- 6 žlica maslac, neslani
- 3 žlica ulje suncokretovo
- sol
- papar
Priprema
- U loncu ugrijte med i goveđi temeljac.
- Začinite čilijem pa pričekajte da zavrije.
- U drugom loncu ugrijte povrtni temeljac i držite na laganoj vatri.
- Prepržite luk i ljutiku na dvije žlice maslaca i žlici ulja.
- Nakon pet minuta dodajte ječam pa polako zalijevajte ugrijanim povrtnim temeljcem. Kuhajte 45 minuta.
- U međuvremenu prepržite gljive i grašak na žlici maslaca i žlici ulja.
- Začinite paprom i prelijte soja umakom. Pržite desetak minuta pa maknite s vatre.
- U ječam dodajte naribani sir i dvije žlice maslaca, pa promiješajte.
- Dodajte gljive i grašak. Začinite po potrebi.
- Zarežite pačja prsa na nekoliko mjesta pa ih začinite solju, paprom i paprikom u prahu.
- Prepržite ih na žlici maslaca i ulja, pet do osam minuta sa svake strane.
- Maknite s vatre i ostavite da odstoje deset minuta pa narežite i poslužite s ječmom.
- Prelijte redukcijom od meda.
Izvor Skuhatćute