gastro postao
Vrlo aromatične gljive prekrasne žuto-narančaste boje koje rastu u grozdovima maštovito poslužite uz svestranu patku
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 543
Potrebno vam je
- 700 g pačja prsa
- sol
- svježe mljeveni papar
- 160 g leća, suha
- 150 g slanina suha (prerašt. mršava)
- vlasac ( listovi)
- maslac, slani
- porto
- 300 g lisičarka
- 1 kom luk kozjak
- demi glace umak
Priprema
- Patku pripremite za pečenje tako da je posolite i stavite na hladnu tavu da se peče. Okrenite je na stranu na kojoj ima kože kako bi se topila i uljila tavu te vlažila meso.
- Pecite na sasvim laganoj vatri. Kada koža postane rumena i hrskava, preselite tavu s mesom u pećnicu i pecite na 260 stupnjeva sedam minuta. Nemojte je prepeći kako ne bi postala žilava.
- Očistite lisičarke te ih kratko sotirajte na maslacu s malo nasjeckanog luka kozjaka i nježnog vlasca. Podlijte s malo porta i flambirajte.
- U drugoj tavi prepržite ostatak kozjaka i slaninu nasjeckanu na kockice te smeđu kuhanu i procijeđenu leću. Slanina će pustiti malo masnoće i okusa.
Vrlo aromatične gljive prekrasne žuto-narančaste boje koje rastu u grozdovima maštovito poslužite uz svestranu patku
Izvor Tomislav Gretić