Ove puslice s mentom imaju okus kao da si spojio božićni ugođaj s oblacima od šećera. K tome, izgledaju preslatko i savršeno pašu uz kavu!
Puslice su bezvremenski slatki klasik, ali ove nisu samo slatke nego su doslovno božićne. Mirišu na mentu, izgledaju kao mini candy cane kolači i zovu da ih poneseš na svaku zimsku zabavu.
Pepermint puslice gotovo su bez masti i glutena, pa imaš savršenu ispriku pojesti više od jedne. Za sve koji vole božićne mirise, a ne žele petljanje sa zamršenim kolačićima, ove puslice su spas.
Osim što su lagane poput zraka, njihova priprema je jednostavna jer se efektne šare dobiju u trenu iz slastičarske vrećice. Pepermint puslice čuvaj dalje od vlage, ona im je neprijatelj broj jedan. Ako ih spremaš za blagdane unaprijed, stavi ih u limenu kutiju obloženu papirom za pečenje i drži na sobnoj temperaturi.
Recept za pepermint puslice je u nastavku...
Ne gasi ekran dok kuham
Pepermint puslice
20 MIN
pripreme
120 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
Bjelanjak
3
kom
Šećer
0,75
šalica
Ekstrakt mente
0,50
žličica
Crvena jestiva boja u gelu
Postupak
Zagrij pećnicu na 80 stupnjeva. Obloži dva pleha papirom za pečenje. Pripremi slastičarsku vrećicu s malim otvorom u obliku zvjezdice.
U vatrostalnoj posudi miksera pomiješaj bjelanjke i šećer.
Stavi posudu iznad lonca s kipućom vodom i lagano miješaj 2-3 minute, dok se šećer ne otopi i smjesa ne postane topla na dodir.
Premjesti posudu na mikser s nastavkom za snijeg.
Miksaj na srednje jakoj brzini dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
Dodaj ekstrakt mente.
Novim kistom za hranu nacrtaj 2-3 crvene pruge unutar slastičarske vrećice.
Napuni vrećicu sa 1-2 šalice smjese od bjelanjaka.
Istiskuj male zvjezdaste puslice (oko 2 cm visine) na pripremljene limove.
Po potrebi ponovno napuni vrećicu, svaki put dodajući boju.
Peci, odnosno suši puslice oko 1 sat i 40 minuta, dok ne postanu hrskave, ali ne smeđe.
Isključi pećnicu i ostavi puslice unutra još 30 minuta.
Ohladi ih na limu, pa ih spremi u hermetički zatvorenu posudu.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
21 kcal
1 %
MASTI
0,20 g
0 %
KOLESTEROL
0,01 g
0 %
UH
5,00 g
1 %
PROTEINI
0,50 g
1 %
A ako želiš malo zaigranosti, uroni donji dio puslica u tamnu čokoladu – dobit ćeš elegantan, hrskavi kontrast koji savršeno paše uz kuhano vino.