Recepti Božić 11. prosinca 2025.

Pahuljaste i neodoljive: pepermint puslice

Božić
20 MIN
120 MIN
10
SREDNJE
Isprobaj ove pepermint puslice – pahuljaste, lagane i neodoljive!
Pepermint puslice
foto: INDIRA HAMPTON
Ove puslice s mentom imaju okus kao da si spojio božićni ugođaj s oblacima od šećera. K tome, izgledaju preslatko i savršeno pašu uz kavu!

Puslice su bezvremenski slatki klasik, ali ove nisu samo slatke nego su doslovno božićne. Mirišu na mentu, izgledaju kao mini candy cane kolači i zovu da ih poneseš na svaku zimsku zabavu.

Pepermint puslice gotovo su bez masti i glutena, pa imaš savršenu ispriku pojesti više od jedne. Za sve koji vole božićne mirise, a ne žele petljanje sa zamršenim kolačićima, ove puslice su spas.

Pepermint puslice su lagane poput zraka

Osim što su lagane poput zraka, njihova priprema je jednostavna jer se efektne šare dobiju u trenu iz slastičarske vrećice. Pepermint puslice čuvaj dalje od vlage, ona im je neprijatelj broj jedan. Ako ih spremaš za blagdane unaprijed, stavi ih u limenu kutiju obloženu papirom za pečenje i drži na sobnoj temperaturi.

Recept za pepermint puslice je u nastavku...

Ne gasi ekran dok kuham

Pepermint puslice
20 MIN
pripreme
120 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Bjelanjak 3 kom
  • Šećer 0,75 šalica
  • Ekstrakt mente 0,50 žličica
  • Crvena jestiva boja u gelu
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 80 stupnjeva. Obloži dva pleha papirom za pečenje. Pripremi slastičarsku vrećicu s malim otvorom u obliku zvjezdice.


  2. U vatrostalnoj posudi miksera pomiješaj bjelanjke i šećer.


  3. Stavi posudu iznad lonca s kipućom vodom i lagano miješaj 2-3 minute, dok se šećer ne otopi i smjesa ne postane topla na dodir.


  4. Premjesti posudu na mikser s nastavkom za snijeg.


  5. Miksaj na srednje jakoj brzini dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.


  6. Dodaj ekstrakt mente.


  7. Novim kistom za hranu nacrtaj 2-3 crvene pruge unutar slastičarske vrećice.


  8. Napuni vrećicu sa 1-2 šalice smjese od bjelanjaka.


  9. Istiskuj male zvjezdaste puslice (oko 2 cm visine) na pripremljene limove.


  10. Po potrebi ponovno napuni vrećicu, svaki put dodajući boju.


  11. Peci, odnosno suši puslice oko 1 sat i 40 minuta, dok ne postanu hrskave, ali ne smeđe.


  12. Isključi pećnicu i ostavi puslice unutra još 30 minuta.


  13. Ohladi ih na limu, pa ih spremi u hermetički zatvorenu posudu.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

21 kcal

1 %

MASTI

0,20 g

0 %

KOLESTEROL

0,01 g

0 %

UH

5,00 g

1 %

PROTEINI

0,50 g

1 %

A ako želiš malo zaigranosti, uroni donji dio puslica u tamnu čokoladu – dobit ćeš elegantan, hrskavi kontrast koji savršeno paše uz kuhano vino.

Ne propusti ni ove blagdanske recepte!

limuncini Možda vas zanima... Limuncini su preukusni jestivi božićni darovi Špajza božićni keksi Možda vas zanima... Preslatka božićna drvca od najfinijih keksića i kreme Recepti blagdanski kuglof s brusnicama i začinima Možda vas zanima... SLATKI BOŽIĆ Kuglof s brusnicama i začinima Recepti Linzeri s čokoladom i narančom Možda vas zanima... Malo drugačiji linzeri s čokoladom i narančama Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.