gastro postao
Zanimljiva dekoracija i još zanimljivije jelo - probajte i oduševit ćete se
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 341
Potrebno vam je
- 4 kom tijesto za savijače
- 125 g maslac, slani
- 3 kom camembert (45% m u st)
- 4 grančica bosiljak, vezica
- 250 g maline
- 3 žlica aceto balsamico
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva C.
- Raširiti listove tijesta, 3 lista narezati na četvrtine i premazati s malo maslaca. Jedan list tijesta narezati na 12 uskih rezanaca.
- Komade camemberta narezati na četvrtine. Bosiljak oprati i posušiti, listove odvojiti od peteljke. Na svaki list tijesta rasporediti listove bosiljka i po jednu četvrtinu sira, zamotati, zavezati rezancem od tijesta te premazati ostatkom maslaca.
- Paketiće složiti u vatrostalnu posudu te peći u vrućoj pećnici na srednjoj prečki oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
- U međuvremenu oprati maline i ostaviti da se ocijede. Nekoliko lijepih malina odvojiti za ukrašavanje, a ostale kuhati oko 5 minuta zajedno s mirisnim octom, ocijediti kroz cjedilo, posoliti i popapriti.
- Umak od malina rasporediti na četiri tanjura po cijelom dnu te na to poslagati pečene paketiće.
Zanimljiva dekoracija i još zanimljivije jelo - probajte i oduševit ćete se