gastro postao
Pripremi jednostavne i ukusne palačinke od špinata s potpisom Jamieja Olivera!
Šarene, zdrave i što je najvažnije, ukusne palačinke od špinata jednako su dobar odabir za večeru kao i za doručak. Umjesto špinata možeš koristiti potočarku, rukolu, kelj ili mješavinu mekog začinskog bilja poput peršina, mente i bosiljka. U ovom smo receptu odabrali svježi sir za posluživanje, ali mozzarella ili feta sir su također odličan izbor. Budi kreativna s dodatcima i nadjevima – samo nebo je granica. Uživaj!
Sastojci:
- 1 zreli avokado
- 350 g cherry rajčica
- 100 g mladog špinata
- 3 mlada luka
- 15 g svježeg korijandera
- 1 limeta
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 veliko jaje
- 1 šalica brašna
- 1 šalica mlijeka
- Maslinovo ulje
- 300 g svježeg sira
- Ljuti chilli umak
Priprema:
- Napravi salatu od avokada: avokado prepolovi, očisti, oguli i sitno nareži, rajčice nareži na četvrtine, a zatim ih stavi u zdjelu za salatu zajedno s četvrtinom špinata.
- Luk sitno nareži, otkini listove korijandera, a zatim iscijedi sok limete.
- Sve sastojke prelij s jednom žlicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja, začini do savršenstva morskom soli i crnim paprom, dobro izmiješaj i ostavi sa strane.
- Pripremi smjesu za palačinke: razbij jaje u zdjeli, dodaj brašno, mlijeko, preostali špinat, prstohvat soli i papra i miksaj dok smjesa ne postane glatka.
- Stavi veliku neprianjajuću tavu na srednju jaku vatru, premaži s malo maslinovog ulja, a zatim ulij tanak sloj tijesta.
- Palačinku peci s jedne strane oko 2 minute ili dok ne porumeni, a zatim je odloži na tanjur za posluživanje i ponovi postupak s ostatkom tijesta.
- Svaku palačinku pospi komadićima svježeg sira, nadjeni salatom od avokada i umakom od čilija.
- Po želji, palačinke posluži s kriškama limete za cijeđenje i pečenim jajetom na vrhu.
U slast!