gastro postao
Krumpir, jaja i kobasica za najslasniji doručak!
Nije tajna da dobar doručak može osigurati pravu dozu energije potrebne za ostatak radnog dana. Vođeni tom idejom, predlažemo ti ukusan i obilan doručak koji će te razveseliti i zasititi! Složenac od krumpira, jaja, kobasica odličan je izbor u hladnije dane, fantastičnog je okusa, a priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 1 veliki luk
- 1 češanj češnjaka
- 120 g kvalitetne kobasice
- 2-3 kuhana krumpira
- 1/2 vezice svježeg peršina
- maslinovo ulje
- 2 velika jaja
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 ºC.
- Luk i češnjak oguli i sitno nasjeckaj, kobasicu nasjeckaj, kuhani krumpir nareži na kockice, a peršin sitno nasjeckaj.
- Lagano poprži luk i češnjak na malo ulja u tavi (koja može ići u pećnicu), dok luk ne omekša.
- Dodaj kobasicu i prži 2 do 3 minute.
- Dodaj krumpir i kuhaj još 5 minuta, a zatim razbij jaja.
- Premjesti tepsiju u zagrijanu pećnicu i peci 8 minuta, odnosno dok se bjelanjak ne stegne, a žumanjak i dalje bude tekući.
- Za posluživanje posipaj morskom solju, crnim paprom i peršinom.