gastro postao
Umjesto špinata u receptu možete iskoristiti praktički bilo koje zeleno lisnato povrće i tako svaki put dobiti drukčiji okus
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 626
Nadjev
- 200 g špinat
- 280 g ricotta
- 100 g ementaler
- 125 ml vrhnje kiselo (12% masti)
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- sol
Palačinke
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 5 g prašak za pecivo
- 1 prstohvat sol
- 250 ml voda
- 1 kom jaje kokošje
- 30 ml ulje, biljno
- 100 g mozzarella
Priprema
- Nasjeckajte špinat, izmrvite ricottu i naribajte ementaler. Pomiješajte sve sastojke za nadjev, začinite i stavite sa strane.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, vodu i ulje. Dobro istucite i pustite da odstoji nekoliko minuta. Zagrijte tavu i ispecite palačinke.
- Nadjenite palačinke i zarolajte ih. Posložite jednu uz drugu, stavite u tavu i pospite ribanom mozzarellom. Zapecite desetak minuta.
Izvor Skuhatćute