Recepti 30. kolovoza 2016.

Palačinke punjene s tri vrste sira

Palačinke
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto špinata u receptu možete iskoristiti praktički bilo koje zeleno lisnato povrće i tako svaki put dobiti drukčiji okus

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 626

Nadjev

  • 200 g špinat
  • 280 g ricotta
  • 100 g ementaler
  • 125 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • sol

Palačinke

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 5 g prašak za pecivo
  • 1 prstohvat sol
  • 250 ml voda
  • 1 kom jaje kokošje
  • 30 ml ulje, biljno
  • 100 g mozzarella

Priprema

  1. Nasjeckajte špinat, izmrvite ricottu i naribajte ementaler. Pomiješajte sve sastojke za nadjev, začinite i stavite sa strane.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, vodu i ulje. Dobro istucite i pustite da odstoji nekoliko minuta. Zagrijte tavu i ispecite palačinke.
  3. Nadjenite palačinke i zarolajte ih. Posložite jednu uz drugu, stavite u tavu i pospite ribanom mozzarellom. Zapecite desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.