Ponedjeljak je rijetkima drag pa se isplati potruditi oko doručka i krenuti u novi tjedan u pozitivnom raspoloženju. S tim na umu, sjetili smo se ovog brzog (i pristupačnog) recepta za palačinke. Lista sastojaka je poprilično kratka i već viđena, ali jedan dodatak čini čuda...
Ako u smjesu dodaš i malo kremastog kikiriki maslaca, palačinke će imati bogatiji, orašasti okus i privlačnu boju. Vrijedi isprobati!
Sastojci su dostatni za pripremu 10 malih palačinkica. Ako pripremaš doručak za više od dvije osobe, obavezno ih poduplaj.
Sastojci:
- 70 g glatko brašna
- 70 g integralnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice svijetlog smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- 1 jaje (L)
- 60 g kikiriki maslaca
- 250 ml mlijeka
Priprema:
- Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i soli.
- Izmiksaj jaje sa smeđim šećerom pa dodaj mlijeko i kikiriki maslac. Ubaci suhe sastojke i dobro promiješaj drvenom žlicom.
- Zagrij malo ulja na tavici pa ostatak obriši papirnatim ubrusom.
- Peci male palačinke na laganoj vatri. Nemoj pojačavati plamen jer će brzo zagorjeti.
Kad izliješ tijesto u tavicu, slobodno u svaku palačinku "zabodi" i nekoliko borovnica. Posluži toplo!
EVO KAKO JOŠ MOŽEŠ ISKORISTITI KIKIRIKI MASLAC U PRIPREMI DORUČKA: