gastro postao
Ako voliš pripremati domaće mlijeko, poput kokosovog i bademovog, svidjet će ti se i ovaj jednostavan recept za mlijeko od kikirikija
Koristi kikiriki koji nije posoljen ni pržen kako bi dobila ugodan, neutralan okus i lijepu boju. Gotovo mlijeko stavi u staklenu bocu, zatvori i čuvaj u hladnjaku.
Dodaj ga u kavu ili pahuljice i uživaj u zanimljivom okusu. Uz to, možeš ga koristiti i u pripremi slastica poput keksića, brownieja, muffina, ali i kao sastavni dio smoothieja i shakeova.
Mlijeko od kikirikija
Sastojci:
- 150 g kikirikija
- 1 l vode + dodatno 500 ml
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
- Kikiriki stavi u veliku staklenku i prelij litrom vode. Poklopi i pusti da odstoji preko noći.
- Ocijedi ih i isperi pod hladnom vodom.
- Prebaci ih u blender, prelij sa 500 ml svježe vode i dodaj ekstrakt vanilije. Blendaj minutu.
- Stavi gazu preko čiste staklenke i pažljivo procijedi mlijeko. Lagano pritisni gazu kako bi iscijedila ostatak mlijeka.
NE PIJEŠ KRAVLJE MLIJEKO? Ovo su alternative: