Recepti 18. siječnja 2020.

Napravi domaće mlijeko od kikirikija

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako voliš pripremati domaće mlijeko, poput kokosovog i bademovog, sviđat će ti se i ovaj jednostavan recept za mlijeko od kikirikija.

Koristi kikiriki koji nije posoljen ni pržen kako bi dobila ugodan, neutralan okus i lijepu boju. Gotovo mlijeko stavi u staklenu bocu, zatvori i čuvaj u hladnjaku. 

Dodaj ga u kavu ili pahuljice i uživaj u zanimljivom okusu. Uz to, možeš ga koristiti i u pripremi slastica poput keksića, browniesa, muffina, ali i kao sastavni dio smoothieja i shakeova.

 

Možda vas zanima... Čudesno kokosovo mlijeko voli raskošne tanjure Špajza

 

Sastojci:

  • 150 g kikirikija
  • 950 ml vode + 500 ml
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

 | Author: Stockfood Stockfood

Priprema:

  1. Kikiriki stavi u veliku staklenku i prelij s 950 ml vode. Poklopi i pusti da odstoji preko noći.
  2. Ocijedi ih i isperi pod hladnom vodom.
  3. Prebaci ih u blender, prelij s 500 ml vode i dodaj ekstrakt vanilije. Blendaj minutu.
  4. Stavi gazu preko čiste staklenke i pažljivo procijedi mlijeko. Lagano pritisni gazu kako bi iscijedila ostatak mlijeka.

 

Bademovo mlijeko Možda vas zanima... Kako napraviti domaće bademovo mlijeko Špajza

 

Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.