gastro postao
Ako voliš pripremati domaće mlijeko, poput kokosovog i bademovog, sviđat će ti se i ovaj jednostavan recept za mlijeko od kikirikija.
Koristi kikiriki koji nije posoljen ni pržen kako bi dobila ugodan, neutralan okus i lijepu boju. Gotovo mlijeko stavi u staklenu bocu, zatvori i čuvaj u hladnjaku.
Dodaj ga u kavu ili pahuljice i uživaj u zanimljivom okusu. Uz to, možeš ga koristiti i u pripremi slastica poput keksića, browniesa, muffina, ali i kao sastavni dio smoothieja i shakeova.
Sastojci:
- 150 g kikirikija
- 950 ml vode + 500 ml
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Stockfood
Priprema:
- Kikiriki stavi u veliku staklenku i prelij s 950 ml vode. Poklopi i pusti da odstoji preko noći.
- Ocijedi ih i isperi pod hladnom vodom.
- Prebaci ih u blender, prelij s 500 ml vode i dodaj ekstrakt vanilije. Blendaj minutu.
- Stavi gazu preko čiste staklenke i pažljivo procijedi mlijeko. Lagano pritisni gazu kako bi iscijedila ostatak mlijeka.
Uživaj!