Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke s mljevenim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Palačinke su jelo koje se može spremiti ne mnogo načina, pa tako i s mljevenim mesom.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 435

Tijesto

  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 dl mineralna voda
  • sol
  • 250 g pšenično brašno, bijelo

Nadjev

  • 400 g mljeveno meso
  • 400 g pelati
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica pasirana rajčica podravka
  • sol
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • svježe mljeveni papar
  • 1 dl vino bijelo
  • 2 žlica gustin
  • origano
  • ružmarin
  • list bosiljka

Priprema

  1. Od jaja, brašna, mlijeka, mineralne vode i malo soli napravite smjesu za palačinke. Pustite neka malo odstoji.
  2. Naribajte mrkvu, sitno nasjeckajte luk te popržite na maslinovu ulju. Nakon deset minuta dodajte mljeveno meso, a nakon još desetak minuta dodajte pelate, pire od rajčice, posolite, popaprite i pirjajte 30 minuta poklopljeno na laganoj vatri.
  3. Pred kraj zalijte vinom, umiješajte nasjeckani peršin i začine. Prema potrebi zgusnite škrobnim brašnom. Kad se smjesa malo ohladi, nadjenite njome palačinke. Možete ih poslagati u dublju zdjelu za pečenje i zapeći još kratko u pećnici na 220°c desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.