gastro postao
Palačinke su jelo koje se može spremiti ne mnogo načina, pa tako i s mljevenim mesom.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 435
Tijesto
- 1 kom jaje kokošje
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 dl mineralna voda
- sol
- 250 g pšenično brašno, bijelo
Nadjev
- 400 g mljeveno meso
- 400 g pelati
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 3 žlica pasirana rajčica (passata)
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica pasirana rajčica podravka
- sol
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- svježe mljeveni papar
- 1 dl vino bijelo
- 2 žlica gustin
- origano
- ružmarin
- list bosiljka
Priprema
- Od jaja, brašna, mlijeka, mineralne vode i malo soli napravite smjesu za palačinke. Pustite neka malo odstoji.
- Naribajte mrkvu, sitno nasjeckajte luk te popržite na maslinovu ulju. Nakon deset minuta dodajte mljeveno meso, a nakon još desetak minuta dodajte pelate, pire od rajčice, posolite, popaprite i pirjajte 30 minuta poklopljeno na laganoj vatri.
- Pred kraj zalijte vinom, umiješajte nasjeckani peršin i začine. Prema potrebi zgusnite škrobnim brašnom. Kad se smjesa malo ohladi, nadjenite njome palačinke. Možete ih poslagati u dublju zdjelu za pečenje i zapeći još kratko u pećnici na 220°c desetak minuta.
Izvor Skuhatćute