gastro postao
Još jedan prijedlog pripreme kiselog kupusa, koji je poznati izvor vitamina C i idealan izbor u zimskoj prehrani.
Volimo ga jesti svježeg iz rasola, volimo ga kuhanog, zapečenog, dinstanog... i naravno u sarmama. A što kažete na palačinke punjene kiselim kupusom? Vjerojatno vam ovo zvuči čudno, ali kombinacija je stvarno dobra.
Sastojci:
Za palačinke
- jaje
- 2 dcl mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- prstohvat soli
Za nadjev
- 200 g kiselog kupusa
- lovorov list
- crveni luk
- mljevena slatka paprika
- kim
- žličica gustina
- žlica mješavine suhih začina
Smjesa za paniranje
- jaje
- papar
- krušne mrvice
Priprema:
- Od jaja, mlijeka, mineralne vode, soli i brašna pripremite smjesu za palačinke. Ostavite da odstoji pola sata.
- Za to vrijeme, na ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte kiseli kupus te začinite vegetom, paprom, crvenom paprikom i mljevenim kimom. Pirjajte poklopljeno oko 30-45 minuta uz malo dolijevanja vode. Pri kraju umiješajte žličicu gustina rastopljenog u malo vode i ulijte u pirjani kupus.
- Ostavite da se nadjev malo ohladi. Za to vrijeme ispecite deblje palačinke.
- Nadjenite ih kupusom.
- Zamotajte palačinke i ugurajte vrhove tijesta, kao kad punite sarme.
- Pripremljene palačinke uvaljajte u umućeno jaje i krušne mrvice te pecite na vrućem ulju s obiju strana dok ne postanu hrskave.
Dobar tek.