Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke s pečenim jabukama i zabaioneom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan način kako iskombinirati jabuke i palačinke, dvije poslastice kojima rijetki mogu odoljeti.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 257

Nadjev

  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 3 dl prošek
  • 2 kom jabuka (mesnati dio)
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 100 g orah, mljeveni
  • 0.50 šalica marmelada, miješana

Palačinke

  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 dl mineralna voda
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Napravite tijesto za palačinke od jaja, brašna, mlijeka, mineralne vode i šećera te ostavite da odstoji desetak minuta. U tavi na malo ulja ispecite osam palačinki.
  2. Nakon što ste ih izvadili iz tave, nekoliko minuta na njoj propirjajte oguljene i očišćene jabuke narezane na ploške.
  3. Premažite palačinke marmeladom, pospite s malo grubo sjeckanih oraha i presavijte u trokut. Stavite na njih i pržene jabuke.
  4. Napravite vinsku pjenicu. Pomiješajte žumanjke, jaja, šećer i prošek te ih nekoliko minuta miješajte pjenjačom i kuhajte na pari dok pjenica ne postane gusta. Dodajte ekstrakt vanilije ili koji drugi začin prema želji (cimet, klinčić...).
  5. Zabaioneom prelijte palačinke i jabuke te pospite sjeckanim orasima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.