gastro postao
Još jedan način kako iskombinirati jabuke i palačinke, dvije poslastice kojima rijetki mogu odoljeti.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 257
Nadjev
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 3 dl prošek
- 2 kom jabuka (mesnati dio)
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
- 100 g orah, mljeveni
- 0.50 šalica marmelada, miješana
Palačinke
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 dl mineralna voda
- 1 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Napravite tijesto za palačinke od jaja, brašna, mlijeka, mineralne vode i šećera te ostavite da odstoji desetak minuta. U tavi na malo ulja ispecite osam palačinki.
- Nakon što ste ih izvadili iz tave, nekoliko minuta na njoj propirjajte oguljene i očišćene jabuke narezane na ploške.
- Premažite palačinke marmeladom, pospite s malo grubo sjeckanih oraha i presavijte u trokut. Stavite na njih i pržene jabuke.
- Napravite vinsku pjenicu. Pomiješajte žumanjke, jaja, šećer i prošek te ih nekoliko minuta miješajte pjenjačom i kuhajte na pari dok pjenica ne postane gusta. Dodajte ekstrakt vanilije ili koji drugi začin prema želji (cimet, klinčić...).
- Zabaioneom prelijte palačinke i jabuke te pospite sjeckanim orasima.
Izvor Skuhatćute