Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke sa špinatom i ricottom

Palačinke sa špinatom i ricottom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove izdašne palačinke predstavljaju ukusan obrok koji stoji uz bok lazanjama ili cannellonima punjenim špinatom i ricottom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 žlica ulje maslinovo
  • 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g španjak špinak
  • 3 žlica pinjoli
  • 0.60 šalica ricotta
  • 2 žlica parmezan
  • 1 kom celer, korijen

Priprema

  1. U posudu sipati brašno i napraviti udubinu u sredini, u koju se stavi razmućeno jaje. Dobro izmiješati brašno i jaje u jednoličnu smjesu. Dodati ulje i ponovno dobro izmiješati, pa postepeno ulijevati mlijeko. Ostaviti da kratko odstoji.
  2. Oprani špinat narezan na trakice umiješati u smjesu za palačinke. Na manjoj nauljenoj zagrijanoj tavi ispeći palačinke tako da se jedna kutlača smjese ravnomjerno izlije na tavu i zagrijava dok ne porumeni, nakon čega se okrene na drugu stranu i postupak se ponovi.
  3. Na suhoj tavi kratko prepeći pinjole da porumene. U zdjeli pomiješati ricottu i parmezan, pa dodati pinjole i celer. Smjesu sa ricottom ravnomjerno premazati po palačinkama i zamotati. Punjene palačinke smjestiti u vatrostalnu zdjelu, pokriti folijom i peći 15 min u pećnici na 190 stupnjeva.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.