gastro postao
Ove izdašne palačinke predstavljaju ukusan obrok koji stoji uz bok lazanjama ili cannellonima punjenim špinatom i ricottom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 žlica ulje maslinovo
- 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 100 g španjak špinak
- 3 žlica pinjoli
- 0.60 šalica ricotta
- 2 žlica parmezan
- 1 kom celer, korijen
Priprema
- U posudu sipati brašno i napraviti udubinu u sredini, u koju se stavi razmućeno jaje. Dobro izmiješati brašno i jaje u jednoličnu smjesu. Dodati ulje i ponovno dobro izmiješati, pa postepeno ulijevati mlijeko. Ostaviti da kratko odstoji.
- Oprani špinat narezan na trakice umiješati u smjesu za palačinke. Na manjoj nauljenoj zagrijanoj tavi ispeći palačinke tako da se jedna kutlača smjese ravnomjerno izlije na tavu i zagrijava dok ne porumeni, nakon čega se okrene na drugu stranu i postupak se ponovi.
- Na suhoj tavi kratko prepeći pinjole da porumene. U zdjeli pomiješati ricottu i parmezan, pa dodati pinjole i celer. Smjesu sa ricottom ravnomjerno premazati po palačinkama i zamotati. Punjene palačinke smjestiti u vatrostalnu zdjelu, pokriti folijom i peći 15 min u pećnici na 190 stupnjeva.