U potrazi za karnevalskim slasticama koje nisu krafne, fritule i kroštule, put nas je naveo do Francuske i njihova jednostavnog recepta za slasne hrskave kolačiće od tijesta nalik lisnatom za koje su potrebna samo 2 sastojka!
Palmiers su klasični francuski kolačići. Slatki i puni maslaca pa se slobodno možeš kladiti da će nestati u trenu, bez obzira na to koliku količinu pripremiš. Palmiers ("palme"), dobili su naziv zbog sličnosti kolačića s palminim lišćem.
Obilje maslaca i šećera
Ovi elegantni kolačići su fino hrskavi i toliko puni maslaca da se tope u ustima. Uz njih savršeno paše engleski čaj tako da ih možeš upariti sa šalicom earl greya (ne zaboravi dodati punomasno mlijeko i žlicu meda).
Unatoč njihovom impresivnom izgledu, palmiers zahtijevaju samo 2 jednostavna sastojka - lisnato tijesto i šećer. Ukusni su u svojoj jednostavnosti, iako ih možeš dodatno obogatiti raznim začinima (primjerice s cimetom su jako, jako fini!) i suhim voćem. Također, možeš potpuno preskočiti šećer i napraviti slane palmiere, ako ih više voliš.
Naravno, ako nemaš vremena umijesiti vlastito lisnato tijesto koristi ono kupovno i kreni od 5. koraka u uputama za palmiers.