gastro postao
Klasična priprema ručka nikada ne izlazi iz mode
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 135
Potrebno vam je
- 4 kom junetina, but
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g krušne mrvice
- 2 dl ulje suncokretovo
- 4 kom krumpir, zreli
- 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 20 g maslac, slani
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 1 kom limun
- 10 g rukola
Priprema
- Odreske istučemo, ali ne pretanko. Začinimo solju , paprom i paniramo (pohamo) na klasičan, bečki način (brašno, jaja, krušne mrvice), pa pržimo u tavi u dubljem sloju ulja.
- Kad porumene, izvadimo ih na papirnati ubrus da upiju višak masnoće. Poželjno je da u sredini ostanu malo ružičasti, tj. da se ne prepeku.
- Krumpir skuhamo i napravimo klasičan pire s maslacem, mlijekom i muškatnim oraščićem.
Klasična priprema ručka nikada ne izlazi iz mode