Recepti 13. listopada 2014.

Panirani juneći but s pireom od krumpira i rikulom

gastro postao gastro.24sata.hr
Klasična priprema ručka nikada ne izlazi iz mode

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 135

Potrebno vam je

  • 4 kom junetina, but
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g krušne mrvice
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 20 g maslac, slani
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 1 kom limun
  • 10 g rukola

Priprema

  1. Odreske istučemo, ali ne pretanko. Začinimo solju , paprom i paniramo (pohamo) na klasičan, bečki način (brašno, jaja, krušne mrvice), pa pržimo u tavi u dubljem sloju ulja.
  2. Kad porumene, izvadimo ih na papirnati ubrus da upiju višak masnoće. Poželjno je da u sredini ostanu malo ružičasti, tj. da se ne prepeku.
  3. Krumpir skuhamo i napravimo klasičan pire s maslacem, mlijekom i muškatnim oraščićem.

Klasična priprema ručka nikada ne izlazi iz mode

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.