Recepti 03. listopada 2014.

Panna cotta s jagodama

gastro postao gastro.24sata.hr
Laka priprema čini "drhtavu" kremu idealnom slasticom za tople dane, a u kombinaciji s jagodama čini neodoljiv desert

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 255

Ostalo

  • 200 ml vrhnje za šlag
  • 100 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 g vanilin šećer
  • 4 list zelatina

Preljev od jagoda

  • 100 g jagode
  • 50 g šećer, kristal

Priprema

  1. Vrhnje i mlijeko pomiješajte s vanilin šećerom i šećerom te ugrijte do vrenja na laganoj vatri. Listiće želatine namočite u hladnu vodu, ocijedite i dodajte smjesi koju ste uklonili s vatre. Promiješajte i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  2. Lagano isperite kalupe pod hladnom vodom pa u njih izlijte kremu. Spremite u hladnjak na nekoliko sati, dok se ne stegne. Pažljivo izvrnite iz kalupa na tanjure za posluživanje.
  3. Za umak pomiješajte jagode sa šećerom i pustite da odstoje deset minuta kako bi pustile sok. Ispasirajte ih i sve stavite kuhati na laganu vatru dok se ne zgusne. Uklonite s vatre i protisnite kroz sitno cjedilo. Prelijte preko panna cotte i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.