gastro postao
Laka priprema čini "drhtavu" kremu idealnom slasticom za tople dane, a u kombinaciji s jagodama čini neodoljiv desert
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 255
Ostalo
- 200 ml vrhnje za šlag
- 100 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 10 g vanilin šećer
- 4 list zelatina
Preljev od jagoda
- 100 g jagode
- 50 g šećer, kristal
Priprema
- Vrhnje i mlijeko pomiješajte s vanilin šećerom i šećerom te ugrijte do vrenja na laganoj vatri. Listiće želatine namočite u hladnu vodu, ocijedite i dodajte smjesi koju ste uklonili s vatre. Promiješajte i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Lagano isperite kalupe pod hladnom vodom pa u njih izlijte kremu. Spremite u hladnjak na nekoliko sati, dok se ne stegne. Pažljivo izvrnite iz kalupa na tanjure za posluživanje.
- Za umak pomiješajte jagode sa šećerom i pustite da odstoje deset minuta kako bi pustile sok. Ispasirajte ih i sve stavite kuhati na laganu vatru dok se ne zgusne. Uklonite s vatre i protisnite kroz sitno cjedilo. Prelijte preko panna cotte i poslužite.
Izvor Skuhatćute