Recepti 2956 prikaza 23. listopada 2017.

Parfe torta od kestena i dunje

Parfe torta od kestena i dunje
Počastite se jesenskim desertom u obliku ove divne i slasne torte s kestenom i dunjama

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 10

 

Možda vas zanima... Parfe torta s malinama i bijelom čokoladom Kolumne

 

Kesten biskvit

  • 500 g kesten pirea
  • 6 bjelanjaka
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice meda
  • 3 žlica pšeničnog brašna
  • 1 žlica tamnog ruma

Biskvit od buće

  • 1 muškatna tikva
  • 3 bjelanjka
  • 7 žumanjaka
  • 1 mala žlica šafrana
  • 3 žlice meda
  • 3 žlica pšeničnog brašna

Parfe od dunje

  • 500 ml vrhnja
  • 3 dunje
  • 250 ml vode
  • 1 žlica agar-agara
  • 3 žlice meda
  • 2 žlica agavina sirupa
  • 1 mala žlica vanilije bourbon

 

Parfait Možda vas zanima... Parfait s Oreo keksima, breskvama i borovnicama Kolumne

 

Priprema

  1. Kesten biskvit - istuci bjelanjke u čvrsti snijeg i dodaj žumanjke. Polako dodaj med, kesten pire i na kraju rum. Ako ti se čini prerijetko dodaj i malo brašna. Namasti kalup za torte i ulij biskvit. Stavi peći na 170 stupnjeva.
  2. Biskvit od buče - nareži buču na kockice i skuhaj je pa napravi pire. Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg i dodaj žutanjke. Polako dodaj pire od buče i brašno. Stavi peći na 170 stupnjeva dvadesetak minuta dok ne dobije blago smeđu boju po površini.
  3. Parfe od dunje - oguli dunje te ih nareži na manje dijelove i kuhaj ih u vodi dok ne omekša. U vodu dodaj med i agavin sirup. Nakon što dunje omekšaju, izvadi ih i stavi u blender, ali vodu od kuhanja ne bacaj! U vodu od kuhanja stavi žlicu agara i miješaj na vatri dok se ne rastopi. Tu vodu s agarom dodaj u blender s dunjama i još promiješaj dok se ne stopi. Istuci slatko vrhnje i u njega polako dodaj ohlađeni pire od dunje.
  4. Slaganje torte - Biskvit od kestena prerežeš na dva dijela
  5. Biskvit od buče prerežeš na dva dijela
  6. Slažeš prvo biskvit od kestena, kojeg premažeš tanko s parfeom od dunje (1/4)
  7. Na to dodaš biskvit od buče kojeg isto premažeš parfeom od dunje (2/4)
  8. Još jednom sve ponoviš
  9. Na kraju sve premažeš s ostatkom smjese.

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.