Ovaj put u igri su maline, kupine, mascarpone sir i bijela čokolada!
Ako planirate uskoro kakvu proslavu ili obiteljsko druženje svakako preporučujemo ovu tortu, nitko neće biti razočaran!
Sastojci za tortu:
• 300 g mljevenog keksa
• 1 vanilin šećer
• 225 g maslaca
• naribana korica ½ limuna
Krema s mascarpone sirom
• 500 g mascarponea
• 500 ml slatkog vrhnja
• 1 želatina u prahu (10 g)
• 200 g bijele čokolade
• 2 žlice šećera u prahu
• 1 vanilin šećer
• 125 g malina
• 125 g kupina
Priprema:
- Kekse sameljite pa pomiješajte sa šećerom, limunovom koricom i otopljenim maslacem.
- Dno kalupa za torte (26-28 cm) premažite maslacem, a rubove obložite papirom za pečenje.
- Kekse rukama ili žlicom ravnomjerno utisnite na dno kalupa pa spremite u zamrzivač dok pripremate kremu.
- Bijelu čokoladu otopite na pari. Želatinu namočite u malo vode i ostavite da nabubri, zatim ju otopite na laganoj vatri.
- Mascarpone sir izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom te otopljenom čokoladom i želatinom.
- Slatko vrhnje izmiksajte pa pomiješajte s mascarpone sirom. Na kraju u kremu lagano umiješajte svježe maline i kupine.
- Kremu razmažite preko podloge od keksa i lijepo zagladite površinu. Tortu spremite u hladnjaku na nekoliko sati da krema očvrsne.
P.S. Želite li uživati u sjajnim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile.