Kolumne 20. srpnja 2017.

Parfe torta s malinama i bijelom čokoladom

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Dama u bijelom, još je jedna u nizu laganih ljetnih ljepotica bez pečenja koje nas osvajaju ovih dana!

Ovaj put u igri su maline, kupine, mascarpone sir i bijela čokolada!

Nepečena torta s parfe kremom i jagodama Možda vas zanima... Nepečena torta s parfe kremom i jagodama Recepti

 

Ako planirate uskoro kakvu proslavu ili obiteljsko druženje svakako preporučujemo ovu tortu, nitko neće biti razočaran!

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Sastojci za tortu:
• 300 g mljevenog keksa
• 1 vanilin šećer
• 225 g maslaca
• naribana korica ½ limuna

Parfait Možda vas zanima... Parfait s Oreo keksima, breskvama i borovnicama Kolumne

 

Krema s mascarpone sirom
• 500 g mascarponea
• 500 ml slatkog vrhnja
• 1 želatina u prahu (10 g)
• 200 g bijele čokolade
• 2 žlice šećera u prahu
• 1 vanilin šećer
• 125 g malina
• 125 g kupina

Možda vas zanima... Torta od crnih palačinki i parfe-kreme Recepti

 

Priprema:

  1. Kekse sameljite pa pomiješajte sa šećerom, limunovom koricom i otopljenim maslacem.
  2. Dno kalupa za torte (26-28 cm) premažite maslacem, a rubove obložite papirom za pečenje.
  3. Kekse rukama ili žlicom ravnomjerno utisnite na dno kalupa pa spremite u zamrzivač dok pripremate kremu.
  4. Bijelu čokoladu otopite na pari. Želatinu namočite u malo vode i ostavite da nabubri, zatim ju otopite na laganoj vatri.
  5. Mascarpone sir izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom te otopljenom čokoladom i želatinom.
  6. Slatko vrhnje izmiksajte pa pomiješajte s mascarpone sirom. Na kraju u kremu lagano umiješajte svježe maline i kupine.
  7. Kremu razmažite preko podloge od keksa i lijepo zagladite površinu. Tortu spremite u hladnjaku na nekoliko sati da krema očvrsne.
     

P.S. Želite li uživati u sjajnim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.