Recepti 03. listopada 2014.

Pašta fažol

Pašta fažol
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u bogatom i zasitnom tradicionalnom dalmatinskom jelu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 528

Potrebno vam je

  • 150 g makaroni
  • 50 g parmezan
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 2 mala žlica peršin, list
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • papar
  • 500 g grah, šareni

Priprema

  1. Večer prije kuhanja namočite grah da omekša.
  2. Ocijedite ga, dolijte vodom i kuhajte da još omekša. Uspite zatim 4-5 žlica ulja i dodajte sitno isjeckano suho meso, luk, češnjak, crvenu papriku, peršinov list, papar i sol.
  3. Sve zajedno kuhajte dok meso ne omekša pa dodajte makarone.

Uživajte u bogatom i zasitnom tradicionalnom dalmatinskom jelu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.